Saturday, December 26, 2009

SEMUA KEHENDAKNYA...

Bismillah n salam alaykk..

Hachom hachomm hachomm!!!

nampaka sesangat dah lame tak mengetuk papan nie tok mengeluarkan cerita.. Lantas bersin dulu b4 mulakan sesuatu..huhu...
Bukan x mo tulis tapi keadaan yg terlalu sibuk menyebabkan tak de mase nak jenguk kemari.. pape ponn skang nie dah mule sem baru = sem akhir kat bumi KUIM terchenta( insyaallah di hati).. Memandangkan dah sem akhir, make kesibukkan makin bertambah ditambah dengan subjek yg bagi diriku agak berat tok dipikul.. Tapi kite mesti cube sesuatu yang baru. Orang kate bile blaja ttg ilmu nie mesti kene serunuk baru r senang nak masuk..
Sem akhir ie, ak n da geng akan blaja subjek agama seperti syariah, tafsir n hadis serta islam n ideologi.. Mmng sgt berat bg diriku yg bukannye asal dari sekulah agama, tapi seperti kate2 orng yg aku sayang kite kene cube.. Tak de benda yg senang kat dunia ni..Nak makan pon payah tau.. Jadi ak kene cube sehabis baik tok dapatkan hasil yg baik.. mARILAH doakn kejayaan kami bersama...
Herm keputusan sem lepas, alhamdulilah bleh tahan tapi yg pastinya mmng menurun. Tapi kire okeh r....tu sume berkat doa insan-insan tersyaang... Thankzz yo... huhuhuhuh
KPd kak ain, syira hrap akak tabah,.... Kitorang syng ka ain.. Insyaallah kite same2 usaha k.......Walaupun yira tahu hati kak ain dah patah, tapi kite yg hidup kene teruskan hidup k...Doa bnyk2 tok mreka di sana...
k r.. Nnati2 i post lg k..
to MY ABANG SILE HUPDATE KK...

Thursday, December 10, 2009

hermm

test test 1 , 2, 3...

HARAPAN......................

Biarku didaki gunung harapan ini .. walaupun tahu ranjaunya runcing berduri... tiada yang bakal merubah ... jika diri tak mangubah... tiada siapa yang sudi memberi jika acapkali kau minta simpati .. di pesan orang tua... di kala suka , ramai bertanya... di kala sedih ramai menyisih.. tunaikan janji segala kata.. TAKKAN DIMUNGKIR HARAPAN AYAH BONDA takkan dibiar karat di hati.. hanya pada Allah munajat panjang... dipermudahkan jalan perhitungan

Tuesday, December 8, 2009

PROGRAM ESOK

bismillah n salam alayk....

wah lame dah tak menulis kat bog nie.. Orng yg kat sane pon tak mo menulis ka??? ini tidak adilll.. Baiklah memandangkan coti maseh berada dlm mood coti-coti mesia nie, ak n kroni2 ku akn mengadakan satu lawatan.( maseh tak tau nak kemana samada kandang binatang atau theme park). Nie kene wat istikharah nie minta petunjuk.huhuhu. Harap2 keputusa nye adlh tempat yg serunuk n dapat melepaskan tension.... Doakn agar sumenya berjlan lancar...

Wednesday, December 2, 2009

danish bufday (pitcha again)




































video

Tuesday, December 1, 2009

kami dah bertukar add blog

bismilah n salam alaykkk

UNTUK PENGETAHUAN UMUM BLOG INI DAH BERTUKAR KEPADA www.hikayatkamiberdua.blogspot.com...
maaf atas segalanya....
p/s: saye dah share blog nie ngan my brother, make senangn my parents nak tahu keadan my brother kat sane..
Harap sume wokeh k....
SYUKRANNNNN

raye di perantauan





Monday, November 30, 2009

sdare kawen..(just pitchaa)










































































































Wednesday, November 25, 2009

SANAH HELWA YA DIELA:)

(GMBR DI EDIT DR KOLEKSI GMBR RAYE:LMBNG TAK DE GMBR MU SORNG)
MY WISH 2 U:
* SELAMAT ULNG TAHUN YG KE 21(HUHUHU KEJAP JE DAH BESAR)
*MOGA HIDUPDIBERKATI N DIREDHAI ALLAH
*MOGA SUKSESS DLM APE JUA BIDANG YG DICEBURI
*HARAP DPT APE YG DIKEHENDAKI
*DPT JODOH YG SESUAI( tinggal tunggu mkn nasi minyak jer.huhuhu)
*MOGA UKHWAH KITE BERKEKALAN ABADAN ABADA
*LAST, again hepi bufday n luv u..muaxxxxxx

Monday, November 23, 2009

TAKZIAH...


(SUMBER DR HARIAN METRO)
Bismillah n salam alayk...
Kalau korang tengok brite pada malam tadi n bace paper hari ni, msti korang akan terjumpa dengan berita mengenai kemalangan di lebuh raya utara selatan yang melibatakan sebuah van dari melaka(lbeh tempat lg dr sg udang ) ke kedah. Van yg dipandu oleh ismaliza telah hilang kawalan lalu terbabas dan melanggar sebatang pokok dan ia mengakibatkn beliau kehilangan orng tersayang yg terdirin drpd bapa (ismail ahmad), ibu (solehah samah) adik lelaki (mohd salehuddin.). (berita selanjutnya bace paper eh) Dalam sekelip mate beliau telah kehilangan insan yg paling disayanagi...
MeSti korunk tertanye2 ape kaitan ak ngan family beliau..Buat pengetahuan korunk (amek perhatian rakan2 ku di kuimesp rakan2 DPIK 5 A DAN B ) kemalangan nie melibatkan rakan kite yg bernama SITU NUR AIN BT ISMAIL aka Kak ain. Kire kemalangan nie melibatkan kak ain n family... Takziah ku ucapkan. Utk pengetahuan rakan2 sume, alhamdulillah kak ain dah sedar semalam dan mengalami kecederaan yg agak berat jua.. Dri info yg aku dpt( kak mas yg bagitahu) mate, kepala n kaki kene jahit. Tengkuk n kaki kak in patah. ALhamdulillah kak in still bleh ckp(tak silap ak , kak in yg bg tahu ttg keadaan diri dia).. Ak harap, rakan2 sume doakan kak in sihat dan dapat teruskan pelajaran seperti biasa..
Nak cerita, mule2ak tahu pasal ttg nie pon dr Danial. Dia call ak ptang tu, dia tenye samada ak ad tak no kak ain. Then ak ckp nak buat pe ,lalu dia ceritakan"
DANIAL: "Tadi .aINA call saye dan dia tanye name kakak kak ain, tHen sy ckp tak tahu.Pastu sy tanye kenapa.C.aina ckp yg dia tgk berita dan berita tu cerita ttg kemalangan tapi dia naKkan kepastian samada betul ke kak ain punye family yg terlibat coz name kak in pon ade..Dlm masa yg sam adia call kakain tapi tak angkat.. Tu yg saye tanye kamu ade tak no kak in..
AK:Herm cam nie,nanti sy call no celcom dia. Klo ade papehal i'll let u know k.. Doa2 bukn family kak ain..
Pastu ak pon call no celcom kak ain(dlm hati berharap yg kak ain angkat).. Dlam brape saat panggilan ak dijawab (fuh alhamdulillah kak ain jawab. hati lege sket).Ak pon bg salam>>
AK:"salam kak ain. Kak ain okeh tak? buat ape tu??" soalku laju tanpe memberikan orng diujung talian menjawab"
ORNG:" WKSLM..Dik, pak cik harap bersabar eh. Pak cik nak bg tahu yg pemilik phone nie terlibar kemalangan di sg petani. Pak cik nie orng yg tlong selamatkn pmilik phone nie.Tak silap pak cik 3 orng meninggal n lagi dua dimasukkan ke hospital.. Harap adek bersabar yer.. Pak cik otw nak hantar phone nie kat tuan dia. Harap bersabar ye"
Y a aalh, saat pak cik tu bg tahu ttg keadaan sebenar yg berlaku ak hanye mampu mengiakan shj dantidk mampu berkate ape2 selain ye ye ye.. Menitis air mate ak saat tu.. Saat tu ak mengharapkn keadaan kak in stabilll. Kaki dah lemah bile tahu berita tu..Ape lagi, bileje tahu pasal berita tu, ak pon call danial n suruh dia bg tahu c.aina... Bile dah tahu keadaan sebenar, baru ak bg tahu rakan2 yg lain..Pada rakan2 sume, doakan kak in cpt sembuh serta diberikan semangat serta kesabaran yg tinggi dlm menghadapi ujian yg diberikan oleh Allah....
p/s: Ak teringat kpd laksa yg dibuat oleh mak cik khas tok ak.Tapi kedua-duanye ak tak pat nak rase coz ak tak blek asrama... Akhrnya langsung ak tak dpt rase.. :(.. Allah lbeh sayangkan mereka.. Moga roh mereka dicucuri rahmat olehNYA..aMINN..

PENEMAN HIDUP (EPS 3 a.k.a LAST EPS)


ALHAMDULILLAH, sgale kepiluaan, kesengsaraan, kesedihan,kepayahan alhirnya telah dipulihkan dan diselamatkan.Akhirnya pada tanggal 20/11/09 hari tu, shingun secara rasminya menjadi peneman hidupku.. Klo di tanye ape perasaan hati (bleh dikatekan seronok, ye lah ade orng teman kite)huark geli gile ayat wokeh... Tak r, bile dah ade shingun nie, tak lah pening kpale ak nak fikiran sgalemasalah yg melande diri ini., Diharap, dgn hadirnye shingun dalam hidupku,make sgala urusan amatlah diharapkan mudah dan dapat membantu aku serba sedikit dlm meneruskan diri sebagai pelajar dan muslimah yang berjaya dunia n akhirat.. Malas ak cite panjang2, meh ramai2 tgk shingun aku..

SHINGUN @ my cerminmate...

p/s: adeberita yg menggemparkn ak akan cerita.. Kpd warga dpik sile bukak mate besar2 dan fahamkan ye...

Thursday, November 19, 2009

peneman hidup (episode 2)

Bismillah n salam alayk...

Herm, rindu sgt kat SHINGUN. Bilekah kite akan bertemu Shingunnnn??Bile?? Ak dat tak tahan menahan kepidhan itu.... Ak harap sgt kite dpt jumpe dlm mase terdekat ini. Ak dah tak sanggup menahan penderitaan..Daku kangen same lo Shingun.. Act dah x sabar sebenarnye nak hidup bersama dengan mu. Harap dengan adene kehadiranmu disampingku, sgale urusan ku lebih mudah dan ak sentiasa gembiraa tanpa memikirkan kepidahan yg melanda diri.. Harap Shingun dapat hadirkan diri nye segera ya..

p/s: Hanye itu dpt ku coretkan pada saat ini ttg peneman hidupku aka SHINGUN

PENEMAN HIDUP (EPISODE 1)

Aritu ak,mak n adek jalan2 makan angin... Jalan sehingga seharian utk meluangkanmase bersame.. Kitorang memang slalu jerk kluar bertiga coz hampir jer aktivitikitorng lakukan bersame.. lbeh senangkn (maklum r senang nak bincang ttg hal wanita)huhuhuhuhuhu.. Memang seronok sgt bile habiskan mase bersame..Nak dikjatekan macam2 aktvitikiotrang buat antaranya makan bersame, shoping moping bersame , pergi ke saloon bersame dan sambil buat pelbagai aktiviti bersame daku terjumpe secara tidak tersengaja terjumpe dgn peneman hidupku ini.. Memang mule2 tak termasuk dalam list nak g jumpe ngan peneman hidup tetapi tah macam mane mak kate
"kak, g lah jumpe..mane tau ade rezeki dapat cure sikit kesakitan kepala yg dah setelah sekian lame kamu menanggungnya.. "
Wah,nampaknye mak memberikan ruang aka green light utk ak n peneman hidup utk bersua..Walaupun ak agak takut pada awalnye, tetapi ak gagahkn diri utk bersua dan bertentang mate....Macam jumpe dgn harimau plak nak takut2.. Mengada sungguh perangai ko eh cik syairah arisa oittt... Dah dapat peluang tu amek r betul2.Mase mule2 tu memang rase cam alah takyah r nak jumpe2,lg pon ak still bleh tahan kesakitan ini tapi bile peneman hidup dah ade depan mate , baik jumpe jerkk. Senang cite..
At first memang malu2, tapi bile dah lame semakin excited plak ak ngan peneman hidup nie.. Rase semakin selesa n x nak lepaskn dia.... Tapi kami terpaksa berpisah utk seketika kerana hal2 yg x dapat dielakkann Lagipun bukan lame nak berpisah, dlm 3 atau 4 hari kamiakan bertemu kembali.... Rase tak sabar nak berjumpe ngan peneman hidup A.K.A SHINGUN kembali...

AKN BERSAMBUNG..

suatu hari di tadika jaim peringgit....

nilah akibat klo bukn camerawomen yg click da camera
kunun2 malu tapi still interprame.huarkkk

budak kecit ngade..



atul ngah duduk2


persembhan kalam jamaiee dr kanak2 (bhase arab wokeh..cite pasal binatang)




budak kecit ngan mama dia




atul aka dinie wif her fwenzzyg cemerlng gitu



cheesss kanak222(i lah jurukamerenye)




bukan skandal wokehh.Cume grab jerkkk




dakulah starssss of the show..hohhohoho


Wednesday, November 18, 2009

segalanya di sini....

Terlalu banyak cerita yg ak nakkongsi kat sini, tapi plahan-plahan eh.. Ak aku kupas satu persatu cerita yg berlaku sepanjang 3 hari yg lepas...

CERITA 1.
Kisah ini merujuk kepada diri ak sendiri dan rakan-rakan seperjuangan dahulu dan sekarang.. Herm, ari tu ader ak dok calling2 kengkawan lamalambang nak ajak mereka keluar jenjalan. Maklum r lame bangat dah x ketemu masing-masing.. Bile dah koling2 itu, make ade je soklan yg luar alam yg dipersoalkan oleh mereka.Ade ak ingat lagiperbualan ngan miss Z(BUKAN NAME SEBENAR)..
MISS Z: :"aBNG SEHAT?"
DAKU: " ALHAMDULILLAH SEHAT"..
MISS Z:"Abng orng mane?"
DAKU" Dlm hati berkate(eh lainmcm jer soklan miss z nie..takkan xtau abngakorng mane. dahak orng mlake confirm abg ak orng mlake gak.Sah mesti dok tanye pasal lain nie.. Biar ak dptkn maksud sebenar beliau. ) Abng orng mlake r, orng mane lagi.. Hisy kamu nie, takkan tak tahu lg abng saye orng mane. Dah saye orng mlake make sudah tentunya abng sy orng mlake gak..?"
MISS Z:EH BUKAN abng kandung tapi ABANG SAYANG..?"
DAKU"ABNG SAYANG????"(ALAHKUNUN JERK X PAHAM)
MISS Z:hAAH abng ler....
DAKU: (diam sajor lambang malasnaklayan lalu terusmenukar ke topik lain)
Maaf r kpd miss z, bukan xnak jwb cume dah sesangat malas nak jawab soklan yg same disoalkan kpd diri ak setiap kali ak menelepon kengkawan daku...Nape soklanttg itu sering kali menghiasi bibir2mereka utk disoalknkpd ak???
Adkh aku nie terlalu cantek sehinggakan mereka fikir sudah tentu ak dah berpunye(perasaan nak tinggi ) atau mereka bertanye kerane memikirkan ak nie adeke orng yang nak (maklum r bukanle lawa benor).... Hentah ler,ak kekadang naik rimas dgn soklan yg bersangkut paut pasal BUAYE FRIEND NIE... uTK Makluman kengkwan, ak still single n available lagi wokeh.. Takde sape yg bertahta dihatiku ini buat ketika nie... Jadi jgn ler hang pa sume dok perabihkn ayak liur hangpa dgn soalan yg xkan menemui jawapanjika disuakn kpd sye.. Maaf yeee....

CERITA 2..
sMALAM kekanda ku ade anta sms yg ade bunyi2 indon sket(lmbng dah terpengaruh ngan cite KCB..CEPAT BENOR terpengaruh).. Kitorng kangen same orng di sana jua... Amacm bang, bestkn cite KCB TU.huhuhu.. Nnati kirim salam akak NUR HANI ZAINUDDIN NGAN NUR AIN EH.. orng mesia rindu kat korang bertiga.huhhuuuh
hah sebelum terlupe nak bg ahu yg pak cik makbol(umah awam yg kat tepi sungai, anak dia ade yg kerjajual ayam kat blakang umah kite tu.. kenal tak)dia dah meninggal dunia tadi jam 2 ptng coz skit jantung...Just wanna let u know jer....

CERITA 3...
tADI g skulah atul coz ade penyampaian hadiah...Nnati akan ku upload gmbr ngan cerita2 semasa berada di tadika.. Terimbas kenangan2lame mase bertadika dulo-dulo....

cerita 4....
Haishh,mate ak nie sejak 2 menjak nie asek berkelip jerkkk... Mate sebelah kiri.. Orng kate klo mate gerak nie nak nages.. Ak sampai rase x slese bile mate asek bergerak.. Ya Allah,\berilah ak kekuatn dlm hadapi dugaan mu..hAsyooincik mate, nape kamu bergerak-gerak nie...?????

CERITA 5.....
GTG COZ MYMAK DAH WARNING JGN TIDO LAMBAT LAMBANG SUBOH PON LAMBAT NANTI..Make sebng anak kene dgr ckp mak..huhuhuhhu

Sunday, November 15, 2009

ketika cinta bertasbih

"JIKA CINTA KU DATANGANI
AKU JADI MALU PADA KETERANGAN KU SENDIRI
MESKI PUN LIDAHKU TELAH MAMPU MENGHURAIKAN
NAMUN TANPA LIDAH
CINTA TERNYATA LEBIH TRANG
SEMENTARA PENA
BEGITU TERGESA-GESA MENULISKANNYA
KATA-KATA PECAH BERKEPING-KEPING
BEGITU SAMPAI PADA CINTA
DALAM MENGHURAIKAN CINTA
AKAL BERBARING TIDAK BERDAYA
BAGAIKAN KELDAI BERBARING DALAM LUMPUR....
CINTA SENDIRILAH YANG MENERANGKAN CINTA"
CINTA ADALAH KEKUATAN
YANG MAMPU
MENGUBAH DURI JADI MAWAR
MENGUBAH CUKA JADI ANGGUR
MENGUBAH SEDIH JADI RIANG
MENGUBAH AMARAH JADI RAMAH
MENGUBAH MUSIBAH JADI MUHIBAH
ITULAH CINTA
sMalam dok rewang2 kat youtube pastu terjumpe ngan cite KCB.. Hah apelagi,ak pon tgk r sampai habes.Memang serunuk esp ngan jln cite yg memang superb plus tempat suuting yg besh.. Kire bg bebudak mesir dapat r melepas rindu dengan keadaan kat mesir bile tgk cite nie..Dapat disimpulkn watak azam berjaya didukung dengan baik oleh plakon tu( x hengat namenye).. Memang besh rr.
p/s:
jgn lupe nonton ya rakan-rakan.. memang berbaloi-balaoi.. ahaksssss

Friday, November 13, 2009

DUHAI SAHABAT

SAHABAT...
Kau adlh insan yg istimewa bg diriku..
Kau insan yg mampu membuatkn ak
tersenyum gembira suatu ketika dahulu..

SAHABAT..
Caramu, gayamu, tingkahlakumu, tutur katamu,
Bisa membuatkan hatiku gembira
even ketika tu ak dlm keadaan gundah gulana..

SAHABAT..
Dikala saat ini, aku merindui segalanye tentang dirimu
Dari percakapan, lawak2mu, senyumanmu, even baumu yg hapak (eh sometime jerk)
ak still rindu n teringat-ingat...

SAHABAT..
Rinduku bukan berhenti setakat itu sahaja,
malahan ak rindukan saat saat kite berangan2 nak kawen ngan anak raje,
saat mendegar segala omonganmu,
saat mengeluarkan air mate bersame,
senang kate ak rindukan semua kenangan kite bersama...

SAHABAT..
why lately nie ak dpt rasekan dikau semakin jauh dari ku??
kelakuanmu amat berbeda sekaly..
kenapa menjadi sebegitu??
kenapa?kenapa?kenapa??

SAHABAT..
Situasi ketidakselesaan ini dapat ak rasakan sekaly apbila saat ak meneleponmu
Dikau sungguh kekok samapikan ak rasekan yg dikau x sudi nak bercakap ngan ak..
Saat tu, air mataku hampir menetes,
Tapi ak masih gagahkan diri utk berbicara dgn mu..

SAHABAT..
Akmampu berbicara dgn mu kerana ak sanagt merindui utk mendegar suare mu
Rindu utk bergurau senda dengan mu
tetapi ap yg ak dpt adlh layanan dingin darimu..

SAHABAT...
Jika ad salah silapyg ak lakukan kpd mu,
ampunilah ak..
Sesungguhnya ak adlh seorng sahabat yg masih meraba-raba utk menjadi insan yg istimewa dlm hatimu...

SAHABAT..
Ampunilah ak dan ketahuilah bahawa
AKU MASEH MENYAYANGI DIRIMU DAN DENGAN IZINNYEAK TIDAK AKAN MELUPAKAN DIRIMU.....

P/S:
Ape ntah ak mrepek kat atas tu..Tapi yg pastinye ia lahir dari hati yg begitu merindui seorng sahabat...

Wednesday, November 11, 2009

Bukan x mo tegur , TAPI...........

Bismillah n Salam alayk...

Herm....memandangkn cuti dah bermula make segalu urusan rumah telah diserahkn kepada ak exp weekend kerja dilakukan bersame2. Ye r , since my mak dah kerja kat day care yg memerlukan komitmen beliau dari kol 8 until 5 ( dah ekot office hour n not shift any more) jadi mase tok kemas umah memang tak de klo week days n i lah yg kene buat kerja umah. Takpe tak pe, tak lame pon. Ape salahnye berkorban tok mereka yg tersayang(ryte abng)..huhuhu
Eh eh ehe eh dah mlalut plak aku nie. Act nak cite, tadi time ngah shoping moping kat MYDIN (Wah ramai abng handsome wooo)ahaksssss., terserempak ngan kakitangan kolej aka lecturer ak.. Tapi ak ngelak r dari pade bertembung ngan dia. Cobaan kali pertama berjaya tatapi cobaan kali kedua memang x berjaya krane ( ak namekan beliau MR. X) MR. X byr sebelah menyebelah ngan ak.. At first tu, memang gile2 ak ngellak, tapi memandangkn mr x cam x brape nak recognizeeee ak make ak pon buat muke slambe badak je rr. Bile ak pikir2 blek,mane lah dia nak cam ak, maklum r kelas yg dia ngajor tu pon memang ramai student jadi 4 sure dia x prasan ak.Make selamat r kat situ.. Klo mr x pasan ak,ak tegur gak, tapi bile mr X x pasan make buat muke tak kenal jer.. Ikut kate hati memang nak tegur tapi karang klo tegur dia x kenal lagi buat malu jerkk. Mane nak letak muke.. WO WO WO WO.baik jgn amek risiko menanggung kemaluan eh salah salah menanggung malu yg teramat.Huhuuhu . X nakwooo..
Tapi act perangai ak memang gitu pun (ryte ana n hani?). Esp bile jumpe kengkawan lame, slagi bleh elak ak elak.. Bukan ape, act malu gak nak tegur korang korunk sume..(esp bebudak ex peringgit) ye r since abes je sek mane ade jumpe2. tros lost contact, tu yg malu nak tegur.
Bukan tu je alasannye, ak takut sesedap je tegur, orng tu plak x kenal kite..Wah lagi xmo.. Baik buat dek jerkk.Drpd malu baik buat tak tahu..Betul tak??huhuuhu
Jadi degn senang cite buat tak tahu plus ngelak ngelak jumpe kawan adlh perkara yg akn aku buat bile jumpe kengkawan lame ( tp xsume ak buat cam tu.Ade je yg ak tegur dia buat tak tahu).. BIAR r orng nak kate ak sombong ke pelik ke ape ke,ade ak kesah?? langsung x kesah.. .. Pnah sekali tu ak jumpe kwn lame kat pasar ramadhan (berlaku time bulan pose lepas)Act bukan jumpe cume selisih. Time seliseh yg pertame tu x brape nak prasan sambil ingat lupe je name dia pastu bile dah jalan depan siket baru name dia menari-nari di ruangan minda ak nie.. Tapi still buat taktahu jer. Ntah cam ne terselisih lg skaly smbel terpandang muke maseng2. Ak buat muke toye jer. Dlmhati berkate "NAK TEGUR KE TAK NAK? KARANG KLO TEGUR DIA TAK KENAL AK.. LAGI PON AK POMPUAN TAKKAN NAK TEGUR DIA DULU. SEGAN WOO. HAH LBEH BAIK TAK YAH TEGUR. LGPON BUKAN NYE DIA KENAL AK PON.. TGK MUKE DAH TAHU ORNG KENAL KITE ATAU TAK"..Make ak buat keputusan tak tegur dia. Make selamatlah sgalenye..hhuhuhuhu
Ade tu, spesis yg bile nmpak ak lari2. Hah nie yg lg membuatkn ak malas nak tegur.. Punyelah ak nak smbng blek ikatan silaturrahim yg memang mase dpn nye hampir berkecai, bleh plak dia ngelak2 (hey bro,ak xrase pon nak ngorat ko lah. jd jgn r ngelak2 jumpe ak. Ak bukan muke nak ngorat laki x tentu pasal. Ak tahu adab n blaja adab2 dlm pergaulan lah kawan)
Bak kate bebudak housemate ak, TAK MENGERTI WOKEH..aGAKNYE budak yg elak2 dr jumpe ak tu ade dgr rumors yg ak nie kaki ngorat kot. Ntah lah manusia nie.. Tak paham btoll
Lain orng lain ragamnye. Bak KATE BUKU rambut same hitam, hati lain-lain... Setiap orng tu ade jer prangai masing2,make trime jelah...Hah lagi satu alasan yg ak malu naktegur kengkawan lame adlh krane mreka nie bijak pandai klo nak dibandingkn ngan ak, make keseganan (hah kali ie btul,bkn lg kemaluan) makin memuncak bak gunung everest klo nak tegur mreka ini.. Jadi paham2 r eh..Tapi ak tak rase pon diurng nak tgur coz diurang engat ke sape ak....huhuhhhuhuh

Monday, November 9, 2009

muhasabah cinta

MUHASABAH CINTA
Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu
Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...
Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu
P/S: MATE mengeluarkan airnye tanpe dipinta.. lantas memasukkan lagu ini ke dalam blog terchenta... yg pasti lagu nie memang sentap wokehhh...

balik kampunggg...

Bismillah n salam alayk....
Tgk tajuk kat atas kite tahu tu adlh lagu raye yg femes...
bukan ape , skarang nie adlh di dalam mode utk memberikan tajuk ke atas segala curahan rase hati dgn tajuk lagu2 yg ade.. jadi tajuk lagu yg pertama adlh lagu balik kampung..
tajuk tu menunjukkan yg bahawasanye ak officialllly ade kat umah sempena holidayyy...
YA YA YAYA, now i'm in holiday mood.. jadi takyah nak woriessss2 nak hengat buku2 untk smentara...Maksudnya buku berkaitan kaunseling dan sewaktu dengannyee...
hermm yg pasti cuti ak dipenuhi dgn tugas2 rumahtangge yg telah diserahkan kpd ak utk dilaksanakan... kire jadi maid 4 sebulan.. tapi ak tak kesah sgt sebab sambil menyelam dapat minum air.. (ana n ani knowsss wut de meaningg of sambil menyelam minum air) WUHAHAHAHAHAH.......
doa kn sgale nye dipermudahkannnn.........

Sunday, November 1, 2009

aktiviti yg dirancanggg

bismillah n salam alayk...
wah bulan 11 dah datang menyerang kembali..
terlalu banyak benda yg perlu dilaksanakan dlm bulan ini..dalam bulan nie, ak dah menyediakan satu program aka aktiviti 4 my blog which is ak akan menyediakan tajuk 4 every post dgn tajuk lagu....
jad, doakn dpt mencari tajuk yg sesuai 4 post yg akan datang...
moga dpt laksanakan dgn jaya nye.huhhuuuhu

Thursday, October 29, 2009

species nie menyerang

comel kan mereka berdua nie????
huhu mencabar wehhh keadaan kat umahhh
i hengat if duk kat utan jer akan jumpe mereka nie..
tapi kat tgh bandr gini pon (bandar ke rumah i??bandr r jugak coz dkt ngan tesco ngn MC )mereka bleh dijumpai..
klo mereka hanye sekadar mainkat luar rumah xpe.. nie dah sampai tahap masuk umah n meletakkan corak2 seni aka bekas tapak tgn (xpasti tg atau kaki mereka) kat dinding bagai yg buatkn diri berangin jerr.. bukan tu jer, siap lagi datang bermain ngan ikan kat kolam umah i ....takpaham wokeh..
mereka nie makan pisang or ikan..
Bak kate daus bile di soal wut does munkey eat, make jawab nyer adelah icang stanzz 4 pisang r kawan.. takkan bhase kanak2 pun tak faham.
huhuhu..
nak dijadikan cite siap masuk my bathrum sambel meninggalkan hasil seni mereka dan menghangkut pewangi tandas wukehh...
x paham..KO buat ape ngan pewangi tandas itu??
makan ka??
bile disiasat cam ne merekanie bleh sesat dalam umah i, make i n my little sis dah jumpe penyelesaiaannye..
mereka masuk melalui tingkap bilek kat bawah..
tingkap tu terbuka coz myy abah nak anginkan bilek tu coz bau minyak wangi nye yg hapak melekat kat dlm bilek tu...
nak anginkan punye pasak samapi tak tutup lalu mereka pun masuk lambang nak menziarah rumah i.. Sbr je r
orng kate mereka nie xleh di marah nanti mengamukkk
wah amukan dia je nak di jage eh..
bnyk tinggi pangkat ehh...
harap2 tak de r ikan mati dlm kolam ikan rumah i coz mereka nie makan icang ryte?huhuhu

PERHATIAN !!!! TOLONG SAYA..

salam alayk.......

KEPADA SESAPE YANG BERKENAAN SEPERTI :
* KAUNSELOR
*STUDENT KAUNSELING (UKM, UM,UPM DAN LALIN-LAIN)
*ORANG2 YG TERLIBAT NGAN PERKDMTN KAUNSELING

BOLEHLKAH ANDA TLONG SAYA UNTUK MENCARI CARA PEMARKATAN BAGI
COLLEGE STUDENT LIFE EVENT SCHEDULE (CSLES) INVENTORY BY SANDLER & LAKEY 1982....
PERTOLONGAN ANDA SEMUA MEMANG SAYE PERLUKAN....
tolong tolong.......
P/S: SAYA MEMANG MEMERLUKAN PERTOLONGAN

Friday, October 23, 2009

iMtIhaN wEeK.....


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini


FINAL exam come again n again...
SO,pray 4 me n oll my fwen....
Pray 4 me k...

Friday, October 16, 2009

sAnAh hElWa SyAIRaH ArIsA

SANAH HELWA SYAIRAH ARISA...

Pink Cake Box Cake







17 OCT 1989



The dAy I wAs bORn Into tHiS wOrLd



ThE dAy i SaW mY MAK & mY ABAH fAcEs......



17 OCT 2009


aFtER 20 YeARS


hErE iT CoMeS aGaIN


sAnAh HelWa 2 mE


mAy ALLAH bLessing Is AlWaYs bE mInE


AMEEN YA RABBB

blajar bahase baru dari AJI....

BISMILLAH N SALAM ALAYKKKK....

Tadi kat kolej ade program menyambut hari raye anjuran MPM standzzz 4 MAJLIS PERWAKILAN MAHASISWA/SI.... jadi macam2 ragam manusia r aku jumpe.. Bile dah ramai2 berkumpul make barulah kite tahu bahawa setiap orng ade kepakaran masing2. 4 examole bebudak hotel, wah power gile bab uruskan bahagian makanan n bab2 dekorasi meja.. Adelah 1 2 benda blaja dari dorang.... nhuuhuhhuhu..
Actbukan benda tu nak cite, kire sampingan r.Tadi tengah dok2 makan ngan geng2 MPM, tetibe terbukak kelasbahase. Kat meja yanag kitorang duduk ade r sorang mamat KELANTAN yng diberi name AJI... tENGAH DOK SEMBANG-sembang beliau memulakan kelas bahase secara x rasmi..
'klo kat n9 sangat panas panggil ape?"
lalu farhana menjawab( cozdia orng n9)
"panas bedonting" jwb farhana
"owh kat kelantan PANAS CHENG. Klo sejuk sangat"
"sojuk bona"
"owh kitorang sejuk keh-keh"
bileaji sebut je sejuk keh-keh kitorang pon gelak sakan satu meja.. klakax hengat wokeh.. KITORANG KLUSEJUK KEKH KEH TU GELAK coz keh keh kehkeh..huhuhu..
b4 tu kak nik (salah seorang ahli di meja kitorang minum air dan berkata
"air nietawar meleseh r"(orng mlakenye ayat) Pastu tetibe je aji mencelah
"tawar meleseh??? kiotrang panggil tawar ebeh"huuuuuhu
HADUSH , bile dah duduk ngan orng dari pelbagai ceruk,make kite kene r blaja loghat mereka...Bukan ape, senang nanti klo nak g memane, atleast dah tahu sket perkataan2 yg simple2...
PERKATAAN HARI INI:
TAWAR EBEH: TAWAR MELESET
SEJUK KEH KEH : SEJUK GILER
PANAS CHENG : PANAS SESANGAT

SEKIAN KELAS BAHASE TAMAT...
HUHUHU

Sunday, September 27, 2009

againzz xda rezeki.....

SALAM.....

aGAINZZ ak blek kulej ari isnin..Bukan x mo blek awal, tp sayang akan rumah membuatkan ak nak blek lambat (even tau esok ade kelas)..Itu kelebihan blaja dekat2.. Orng kate ape barang p blaja dekat2..dok kat bawah ketiak mak n bapak.. HAH NIE BARANG NYE.. xYAH rungsing nak pikir2 tok bli kad blk kg....Blek naik bas harian jerk.,.huhuhuhu
tu r rezeki..huhuh
Ak nak cite yg ak x pat nak rase LAKSA UTARA yg dibuat oleh MAK KAK AIN...huhuhu
dah second time wokeh..
Yg ak rase terkilan sgt adalah mak kak ain buat special tok aku tau tak.. WAH WAH WAH.. SGT TRAGIS PLUS SEDIH...
apelah nasib ehhh
HANYA Allah mengetahui apekah terbaik tok ak..... Mungkin ade sesuatu yg baik menanti diakhir nanti (e2 adlh ayat memotivasi diri).HUHUHUHUH

raye ke 7 n 8





as usual bile dah beraya mesti ade picca!!!!!
Jadi nielah piccha yg dpt di SNAP SNAP.....
rAYE ke 8 sy ke MP WIF my kwn skulah rendah merangkap skulah menengah.....
JUN N SEHA..
Gile srunuk ..
Siap jumpe mamat i...N yg ntah hape2....
Pnadang mcm nak mkn orng....
Tu pandang orng yg berbungkus..
Klo pandang yg x brape nak bungkus, confirm tersosol biji mate (geram sgt)
hisyyyyyy