Thursday, December 2, 2010

Kapla berasapppp (lambng hangin r)

B4 ak get started merapu aka mengeluarkn segala mneda yg berjaya membuatkn ak punye kapla berasap (dah serupe kene bakar , api berkepul-kepul kuar) baiklah ak mulakan dgn lafaz
Assalamualaikummmm w.b.t...
*
*
*
*
*
*
*
wokeh sileh jawab dgn sekali lafas cam orng lelaki dok akad nikah 2..Baru feellll..huhuhuhuhu..Wokeh wokeh, lets we start our engine kereta dgn minyak peluntur yg berjenama seorng pok cik hawau ..(ak brani tulis sbbak tawu dia mmng takde mase nak dok melayan mnede alah yg bernama blog atau lbh tepat dia hagaknye mmng x reti kowt nak dok layan mayan tenet nie (wah ayat bunge2 kurang didikan dah menunjukkan belangnya... SABAR!!!!!).. MMng ntry kali nie dok pekena crite pasal pokcik hawau atau lbh mesra kite panggel pokcik H.. Padaawalnye mmmng ak consider bleh r trime parangai dia yg orng sekeliling kate mmng agak annoy , maklum r orng tua,kite kene r hormat,..Tapi bile dia dah mengeluarkn bunge2 annoy kuasa dua dia dpn ak,ak mmng x leh tahan r..Kire tahap kesabaran mmng dah over da limit r.
Klo dia stakat nak dok banding-banding tahap kepandaian anak dia ngan anak orng alain, kire ak bleh pejam sebelah mate r. Dah adat dok berjiran mmng x terlepas r from dis kind of situataion(kire mmn bleh telan mentah2 r)..Tapi bile dia start banding2kn orng yg g surau anak diurang lbh bahek n menjadi, ini dah kire melampauuuuuu (ak tawu r ko kaki surau pokcik H, TAPI hape kose ko nak dok banding2kn mende alah tu)..
HAPE ko hengat bile ko slalu dok menepek kat surau tu kire Rahmat Allah tu lebih bnyk ko dpt r?????? klo dpt lbeh Alhamdulillah tapi hengat pok cik H SILE PERBETOLKAN NIAT ANDA KE SURAU ITU UNTK HAPEEE....
bIar btol sket niat ke surau tu...
Ak tawu r anak ko tu NGAH otw wat master, tapi x yah r kecoh mecoh nak dok bandingkn anak ko ngan ak..Padahal anak ko tu lbh tua dr ak..Dah mmng layak r buat master..Ak ni kire baru nak menapak..Plan2 kayuh r...Wah mmg rase nak kene lepuk jerk pokcik H nieeee.......tAWU r anak ko hebat ,tapi rilex2 r.. Ak tawu dia bangge anak dia bijak bestari, tapi control r sket..Jgn sampai BERBUNGE RIAK plak dlm hati tu.....
Ak tawu mende alah nie tak bahek coz dok cite2 aib orng, tapi dah tak tahan beno ngan prangai pok cik nie... Tu yg terVAVAS dok cite kat sini. Bukan ak nak bersikap kurang ajar, kekadang pokcik2 cenggini kene gak dihajar sekali skala..huhuhuh(padahal dok brani ckp dlm blog jerk)huhuhuhuhu.....
Wah dah rase aman sket jantung hati beta....... mende2 buruk yg lain biar ak simpan.... nie pon dah kire bertong-tong dosa akbuat..huhuhhuhuhu.
CHIOWW DULU RRRRR

Sunday, November 28, 2010

.......

Rasa cam x bergune jerk diri niee!!!!!!!!!!!!!!!
p/s: Mood skarunk adlh sgt ter umbang ambing cam kapal kene pukulombak yg amat kuat r... Hadoiiiiiiiiii

Saturday, November 13, 2010

Stars of Da showw... Alf mabrook Kakak!!!

video

Tahniahhhhh!!!!

CongRatezzzz!!!

Alfu Mabroookkk!!!!

2 NADHRATUL DINIEYAHH!!!

Wu wu wuttttt... Wah dah convo sudah adek manis iniii...

Pejam celik pejam celik dah nak masuk standard 1 sudah..

Wah x lame lagi dah sambung study medic kat mesir (itu yg dia nak..wanna become a doctor katanyee..)....... Pagi tadi kitorunk (me,mak,adek ,mak kiah, k.ida n her family ) pergi ke seri negeri coz attend atulnye convocation kat sane (WAH KALAH AKAK NYAHHH!!!).. Mmng best coz tgkglagat kekanak kat sane..Bile dah namenye tadika nye ceremony,of course ramainye kanak-kanak bergulik berlari kesana ke mari..Takleh nak marah r..Kate tadika, make telatah kanak-kanak yg pelbagai terserlah kat sane (rase nak shepuk jerk bebudak yg buat bising)..Punye r akak menahan telinge menadah bebudak menjerit, melalak n sebagainye lambang sgt sabar ngan kanak-kanak..Padahal)..

..Orng nak fokus tgk bebudak atas stage, bleh plak budak sebelah ak dok menyanyi (melalak dgn ayat pelat) nak rebutkan video camera bapak dia..Wah penampo kang..Sampai mak ak kate (eh budak pelat nie..Sebuk nak menyanyi plak kat sebelah nieee)..Wakakakaakkakaka..Sampai makak pon turut terdistracted ngan budak sblah nie, mmng annoy wokeh.. Sebok gile ngan video cam bapak dia.. Bapak eh nak record dia lorat nak nyok nyok nyok (nak tgk r tu)...Layankan jerk perangai anak ko tu yerk pok cikkk...Naseb baik orng sebelah ak nie kuar awal, make x r bising sgt n kitorunk become hepy menonton kat bawah...

The hepy tyme is bile kakak aka nadhratul present kat depan.. Wah super duper x cited wokeh.. Mmng tahap cam munyet r ak kat bawahh.( sebenarnye agak cover perangai tu...)..wAH BESH KOT tgk diurang berbahasa arab..Wah jeles jels..Even diurang gune simple words,tapi diurang dlver ngan bgs wokeh... (owhh batnun) itu antara ayatnyee.....

n Bile dok nakamek scroll tymetu perangai munyet liar melanda kami..Dok jerot jerit panggel nadhratul atas pentas..HAHAHAHAAHAHAH..Dah tak peduli ngan orng sekelilingasal dpt capture pitchaa sudahhhhh!!!..........

N bile sume dah selesai, kitorunk balikn give atul bunge (tyme bawak bunge orng sekeliling dok pandang pandang jeling jeling wokeh)..Hape hengat nakwat show tan sri s.m.salim n ct ka??? HAPE Hengat budak tadika takleh nak dapat bunge tyme convo ka??? Just nak wat dourang feel special.. Si bagi r bunge..n Nadhratulhepi dpt bunge wokeh...HUHUHUHUHU.. DAPAT wat orng hepykan dpt pahale..huhuhhuhu..

n yg penting dis tuesday atul ade pertandingan nasyid..Jom jom jom g TGKKK....

Wednesday, November 10, 2010

cube try testt

aloop alooopp aloopppp

Tuesday, November 9, 2010

tag tag tag

salam aleikkkk bro n sis (bajet ade plak orng nak dok lepakking kat ini blog plak)

APE-APE HAL pon nakbagi tawu kar sluruh orng kampung bahawasanyee I'VE BENN TAG BY FANA MAHFODZZZZZZ (bajet jerkk...Kene tag pon nak kecohhhh.. Padahalorng lain dah selalu beno melakukan aktiviti tag menge tag nie...Kire cam penguin dpt bunge r nie hepinye )
Apa dahhhhh ,ade ke penguin dapat bunge . Terowkgilebahasa ko (sape r yg ajo B.M dulu nie)..Ha ha ha tgk ,nak salahkn cekgu plak...sudah sudahhh..Tugas anda adlh utkmenyelesaikan hadiah yg di berikn oleh budak tecit fana nieeee.. wookeh dooke fana oitttt.... Hakak dahready nak bukak pekung di dada niee... (muke dah blushng gileeee)..Apakah motif anda utk blushng..Sgt x pahammmm...

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you( cewahhhhh)
1) Merupakan anak istimewa dalam rumah (hah mule r nak pikir ak shashat r tu.Asal istimewa jerk nak kaitkn ngan shashat eh... Nanti dulu bg ak habes taippp).. Menjadi special adlh karna dlm umah nie i sorang jerk yg pakai braces.. (Lambang gg tunggang langgang n bukannye SYERA JONGANG WOKEHHHH
2) Adlh akan menjadi sgt macho apabile berhadapan ngan lipas (well ak merupakan hero tyme kat asrama dulu wokehhh) dan akan menjadi pemalu apabila di suakan kucing depan mateee...
3) Akan menjadi seperti orng separuh gile (atau lbh ilmiah separuh waras) bile orng mengejar ak dr belakang sambel membuat bunyi yg annoying such as (hah kejar dia ,kejar dia) dan saat itew ak akan menjerit-jerit wokeh..( ak x tawu nape akjadi seram bile orng wat ak gitu)
4) Rajin memasak (atau lbh tepat rajen cube resepi baru) dan akhirnye masakan itew akan mengeyangkn perot muncitt MR.DUSTBIN (Wokeh ape..Kire ade gak yg sudi nakmerasa..PADAHAL)
5) Berazam nak blaja masaksambal goreng mak kiah..Tapi until now dok blaja makan jerkk..Masaknye idakkkkk (itewlah sayeee)
6) Nie mmng keje gile tyme skulah dulu coz g gatal masuk nasyid n end of da day ak yg kene kerah jadi solo.. Sumpah mmng ak malu nak engat episode tu..Dah r tyme nyanyi bleh plak semput..Bayangkn r mmng memalukan dir sendirrrii (Bile pikir blek syera mmng TOTALLY SEWEL R)..N again dlm umur 21 thn nie ak stilldi kerah jadi solo (secara paksaan wokehhh..Kire nak jage ati auntie2N AKHIRNYE AK memalukn diri sendirii) Hadooooiii syeraaa wut've u done gurlll!!!!!!!!
7) Menjadi cemas apabile melihat matahri dah naik (padahal br kol8 a.m ) n baju dalam mesin tak di gantung kat ampaian lagi (kire ak x suke sidai baju lelambatttt))..hahahahahahahah..Muntah hijo ngan kadar segeraaaa..
8) well dlm diam dulu penah jadi best student tyme spm dlm subjek sains (A1 kowtt)Bukan nak bangge tapi just wanna share even sains bese jerk..Bukaannye fizikor kimia kowt..Make bangge r akan diri anda wahai syera)
9) sedang berasap pale hutak saye nie karna nak penuhkn mende alah nieeee... sabar ehhhh....mnyk mende nak tulis tapi gile berat jari nieee
10) Menyimpan angan-angan nak dok MIGRATE KE MAKKAHHHH (wah dahcam chinta cenduri plak)...Tapi siyes ,ak mmng rase nak migrate jerk ke sana (any one yg nak hambek ak n bwk ak dok sane????) ridicolous ryteee??? Hnetah r, tapi mmng rase nak migrate je ke sane..... HADOIIIIII..bRANGAN X KENE BAYAR WOKEHHHH....
11) AK penah dok maki hamun (tapi siyes yg sopan r ..Takkan nak maki kaw kaw plakkk) akak custom kat BANGKOK coz diurang sowh buang sambal goreng...MMng hangen satu badan r..Abng haku bukan main berharap lg nak makan sambal goreng , bile sampai jerk kat cutom ngek ngok tu bleh plak dia sowh buang..Wah mmng hampeh punye olang..Sabar je r...
12) the best ever mende yg penah ak tempuh adlh ter x cident ngan trela tyme nak kuar sempang..MEmang cuak r tyme tu..Dah r hujan kowttttt n kene lah kepit ngan trela panjang n besar..Tyme tu siap lagi ade hati nak dok kejar trela tu..Bukan main lagi brani ak tyme tu..Padahal mmng salah ak kowtttt..hadoiiii Naseb baik tak kojol aktyme tu.. Alhamdulillah Allah maseh sayunk kat ak n sahabat ak farhana n hani yg ade tyme tu..UNtill now ak ade sikit fobia bile jalan2 n terselisih ngan trela-trela niee..mmng hands -off r....Siap dok elak-elakbadan bile slisih ngan trela..Padahal xde mende pon...
13) bile dok cite pasal Uni ak ade cite best bile ak mencatat sejarah memasuki Uni hanye sekadar 2 minggu n segala yuran sudah dibayar tyme tu..N feeling tyme kat Uni adlh mcm g melancong n bile masuk kelas mmng bowink gile lambang mende yg diurang ngah blaja adlh mende yg kami tlah blaja tyme kat kolej dahulu... MMng totally out r tyem tu sehinggakn membawa diri kuar daru Uni..... mmng mengecewakan mak abah betol r ak nieeeee..Sile tampo diri anda lelajuuuuu..DUSH DUSHHH
15) ENGAT tak telenovela La Usurpadora??? hah ak sanggup ponteng skulah agame semata-mata nak nengok cite nie..Mmng x snunuh tapi itulah yg ak penah lakukan wokehhhh..
16) suke sgt bace RADHA sehinggakn novel tu dah nak lunyai wokehhh..
17) Akan melarikan diri bile terjumpe rakan-rakan from primary skulll..Ya thats ryte karna ak malu r nak jumpe korunk lambang korunk adlh insan-insan berjaya n akadlh insan kerdilll.. Lagi pown tyme primary dulu ak bukanlh dalam kategori hot stuff n bile jumpe bebudak primary ak wat du no jerkk.Bukannye diurang kenal ak pon..
18) dah mule suke nag wokeh..Kekadang rasedah mcm makcik-mak cik... Bukan ape ak nag mende yg mmng btol r..Yg mane x sedap dek mate ak pandng mule r mulut nie mengeluarkn peluru berpandu sambel jerit2...Lantak r
19) berangan nak bukak nursery atau tadika yg bleh provide gud services 4 muslimm kids... MMNG teringin wohh...Kire hari-hari dok beranagn je tawuu..DAH jadi aprt of my hobi beragan nieeeee..Hade ak kesah?? Berangan takperlu bayarrr..
20 ) yeawww yeawww yeawww almost done bebbbbbb =)
21) minat akan maher zain n menjadi minat terhadap juri chef dlm Master chef (means yg butak itew)karna muke dia n maher zain lbh kurang jerkkk ..Hadoiiii dah helang idea nieeee
22) PLKN ???yes ak penah join plkn kat kota tinggi n penah menjadi kuwos wokeh.... MMng sgt suke r..Mane tak asek bersenam jerk kerja...N dlmplkn ak penah wat kerja gile n bile pikir blek u're such a ............... . mmng biul r...Malu tawu bile pikir blekkkkk...
23) penah bagi abng jpj lolipop tyme ujian ngan diurang lambang tyme tu dah nazar klo lulus mmng nak bagi..So nak tak nak dgn muke tebalak pown bagi wokehh...hahahhahahaah...Lawak weyhhhhh..Yg x tahan abng JPJ tu dah r muke garang tak hengat tapibile ak bg lolipop bukanmain sweet lagi senyummm..Sumpahhhhmmng segan tawu....Tapi dah nazar,...Kene r tunaikan..hahahahahah ..wink winkkkk..
24) suke sgt kat egg tart wokeh..aDE sesape nak belanje egg tart kat ak..MMG suke sesangatttt..Rase x terkata bile dapat makan egg tart tuuuu..hadoiiii.......
25) wahhh hepi hepi hepi..AKhirnyaaa dah sampai ke penghujunggg....... Nak say sorry kat sume atas salah silap yg pnah ak lakukan...Harpmaaf sume eh (maklum r raye haji nak tibe..Make bermaaf-maaffanlah anda) Pesanan dr pihak penajaa.hahuhuhuuhu
p/s: mmg fening r...... tersengguk- sengguk sambel menaip wokeh..Macho sgt aksi yg ak lakukan itew..hahahahhahaha

hupdate blog

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SEKIAN TERIMA KASEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
P/S: bleh ke camtu ???? klo xleh nak gak di bolehkannnnn..Newayyy syukran jiddan 2 MEM FATHIYYAH coz dok ade mase n melapangkn mase barang sebentar menapak ke blog nie..
=)

Sunday, November 7, 2010

Happy birthday Manjaaaaaa

(Gambar adlh main sebat saje yg ade didlm lappie lmbng gmbr bnyk kat dlm pndrv..Sowi je)
Just wanna wish a happy Birthday 2 my sohbi Manje shumel (ya u owes shumelll....)..
Welcome ke alam 21 tahun (lambang dah SESUAI SGT UTKMENDIRIKAN MASJID BERTINGKAT-TINGKAT)...
Moga dgn peningkatan usia ini akan bertambah segala amalan kebaikan (insyaAllah,marilah kite sume ke arah itu)
Ukhwah fillah abadan abada (amin ya rabbbb)
Kurangkn tahap kemerajukkan anda (tapi klo ngan bakalzauj siletingkatkn tahap kemerajukkan anda.Lambang mahu lebih kaseh sayang dr dia)hahahahahahha
Nanti nak dirikan masjid tingkat-tingkat jgn lupe jemput kami nie tok jadi buruh kasar...
we love u jeje..
muax muaxxxx

Friday, November 5, 2010

Story di bawah..
















Thursday, November 4, 2010

itu dia

wo wo wooooooo..I'm back yooooo..
Wah start2 dah nakmule merapu ..Salam hentah ke mana wo wo yang menjadi permulaan..Mmnh sgt x senunuh bagi anak dara sopan nie (Wah perasaan geli geli geli mattt mule menunjukkan belang.) Hade akak kesah yoo..huhuhuuhuhuh ..meh betolkan sket format nye...
ASSALAMUALAIKUM W.B.T kepada sume....
(baru bleh jadi calon isteri kpd imam2 mude)..
teeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttt..
Ape kes nie????????????
Bile bg salam sket jerk bleh tros plak jadi calon isteri imam mude plak....Nampak sgt r perangai x senonoh syera shumel dah mule kuar...Wyh bangun bangunnn..Nite stillll young doo...
Jgn nak merepek terlalu banyak..huhuhuhu
Act nak dok post ttng crite crite yg ak dok layan sepanjang ak diberikan coti khas nie
(padahal nampak sgt nak isi mase yg di buang begitu sAJE...)
Nak wat cam ne orng bagi blaja kat UNi pandai sgt kuar..Konon2 nak cepat wat masterr..Piraaahhhhhhhhhh..
Tgk2 mase bnyk jerk terbuang...huhuhuhuhu..sadis sungguh wokeh..
Tak pe2, insyaAllah ade hikmah yg menanti di sebalik sume tu
(senanye dah nampak sket2 hikmah tu)..huhuhu
Nak berjaya bukanye senang...Make kene r korbankn ape yg patut..huhuhhuhu
Wah dah jawohsgt melancong nie.... k k k, sepanjang dok kat umah nie ade r beberapa crita chenta (Wah kelasgitew) yg ak dok wajib akan terpaku di depan kaca televisen ..Bukan hape, saje jerk nak bagi semangat kat pembikin cerita cerita ini,..Jika tiada saye,sape lagi nak tgk cite depakan.???huhuhuhuhu(padahal noksss)
Antara yg menjadi kegilaan mak adelah cerita
CSI NEW YORK
CSI MIAMI
TARA (the amazing rase asia)
ANTM (Amrc next top mdl)
BNTP ( Brtn next top mdl)
N
N
N
N
N
chinta
(TEtibe tersesat cite mlayu)hhuhuhuhu
mELAYAN CRITE2 NIE MEMBUATKN HATI GUMBIRA nyg pasti akan solat maghrib kol 7.30lamabng dok melayan cerita chinta (confirm-confirm kene reject dr menjadi calon isteri imam mude)hahahahahahhahahaha....
Antara crite-crite yg berjaya membuatkn ak menjerit di tgh malam (sambel menuntun r) adlh rncng TARA..wELL AK jadi semangat lambang ade ETHAN N KHAIRIE.(korunk ade)hahahahahhaahaahahhha..Semangt tros jadi bile tgk dorunk dlm tu..Hopefully diurng dpt jadi top3 r....
N ak akn jadi berdebar-debar tyme tgk cite2 CSI ni..Bukan debar ape debar tgk HERO2 yg Gojes2 tahap meleleh enzim amilesss (bleh ka kawan2...langsung tak kene)..
Tyme tgk csi adlh tyme melupakan seketika calon2 suami imam mude..hahahahah
(sile muntah hijo dengan kadar segera wokehhhh)
Dan akan mempunyai felling yg berada pada tahap terkawal (lambng dah tawu jalan cerita ) bile nengok chinta( akdah hagak iman mesti kawen dua punyee..Dasar lelakiii )hahahahahahah
Dah tawu x cintakn saadah nape g kawen...G je r kawen ngan chinta tu.. Nie dah kire mempermainkn Saadah tawu..Bile saadah dah berjaya bawak chinta kejalan yglurus tros jerknak fellling lelebih plak..SEPAK lelaju baru tawuu (wah emo nak lbehhhhh)huhuhuhuhuh
Kire cerita cerita tersebut akan menjadikn ak terpaku di depan tb sambel lipat baju (hah antara ciri2 calon isteri imam mude kembali)..huhuhuhuhu

Wednesday, November 3, 2010

mood yg pelbagaiii

situasi skarang adlh
melawan mate tok tidur
(kire nak tidur tatapi gagahkn jugak utk x tidur : Motif adlh sgt tak tahu knape)
kaw perut
(btol ke perot??? hentahhhhh..Ape2 je r)
terasa ngilu n pilu..
( tahan2, Allah ngah nak hapus dosa kering n basah yg berbakul-bakul tu)
idea melambak-lambak tok menulis
(padahal hentah ape -ape ayat hentah yg minah sorunk nie dok karunk......Merapu jerk lebih)
Tapi malas x terkata.......
Rase nak menangis tapi ayer mate dah xmampu nak menitik lagi
(wah takungan air mate ko dah rosak ke shera oit.....)
Tetibe je nak menangis pulak..Apekah motif anda wahai si demukkkkk
SAYE NAK MASUKKKKK THE BIGGEST LOSSERRRRR..wAH sonok dpt kuwus badan nieee (kuwus yg sehat wokehhhh)
Bile dah takde arah tujuan utk menulis, make hasilnya adlh sgt INDAHHHH
(Padahal nokssss)

Monday, November 1, 2010

Couple atau bahek jual mahal jerkkkk???

wah tajok ntry nak dasat ryte ??
Ade ak kesah?? sikit pon xkesah wokeh.....
Tapi siyes klo tetitbe ade orng tanye soklan cepu gangse itu kat anda , apakah yg bakal di jawabkn???? Klo i, jawapan yg akan diberikan adlh ATAU.. Kire maseh berada dlm skema jawapan lagi tawu.... evnthough itu bukanlah jawapan yang mantap, tetapi i ttp jugak nak pilih atau sebagai jawapan (wey sile yakin sket buleh tak ngan jawapan anda..)
Sabar sabar wahai pembaca semua (wah ade plak orng nak dok membaca aknye blog nie kannn..SS x tawu plak)...

wokeh wokeh si penulis cerita akan kembali kpd tajok asal ntryyy...
Jika diberikan kpd daku couple n jual mahal, daku lebih rela atau lebih cenderung utk memilih JUAL MAHAL (karna diriku begitu berharga beb.hahahhahahaahhaha)..First of all daku memilih jual mahal karna mungkin merasakan diri ini lebih selesa n terdorong utk Jual mahal dalam perkara-perkara sebegini.....
Second , daku mmng belom cokop umur utk berada dlm lingkungan couple2 ini (lambang hati mmng belum bersedia utk memberikan satu komitmen yg besar terhadap luv tingyy iniii)..Bukan itu sahaja, jual mahal adlh perkara yg terbaik ingin ak pilih karna ak nak kawen terus jerk..Namo couple2 (bleh ka???Miang weyyyhhhh)..
Bile ak katekan utk menjual mahal, ini bukan maksud ak gegile menci kat orng yg bercouple (padahal)..Couple adlh hak korunkkkkk wokehhhh..Ak tak de r terok sgt pandng orng yg couple2 nie, tapi lbh manes bg orng yg couple2 nie sekadar bersahabat atau terus jerk hanto pinangan.Bile dah dipinang si jantung pisang (eh silap, si jantung hati)make hubungan yg di bina tu lebih terarah n ade panduan...Panduannye adlh utk bina baitul muslim..Make hubungan itu insyaAllah dilindungi Allah......
Ak memandang sgtlah serong ke atas manusia-manusia yg nak bercouple adlh utk bersuka suki..Itu mmng ak hangen r... Wah sesedap hati nak memain. Bile ADE tujuan nak bersuka suki utk bercouple bg ak kat situ dah nampak sgt direject tok di buat laki tawu... bUKAN APE, BILE KITE BERTUJUAN utk bersuke suki, make ade r orng lain dok suke atas niat korunk tu... Nak tawu sape yg suke ???? teka sile teka ......
Hah jawapannye adlh setan wokeh... Setan adlh makhluk yg mmng super duper hepi bile orng ade niat gini..From dis dia akan hasut pelbagai mende tok korunk buat..ake utk mengelakkan mende nie berlaku make baiklah korunk jual mahal jerk..Tak salah pown jual mahal...
AcT mende yg mahal nie r sebenarnye blbh ramai orng suke (maklum r barang baik ..wakakakakakaka)..
Macam hand beg ..Bebudak kecik pon dah pandai nak yg jenama LV..sket main mahal lagiiii.Yg cikai2 sebelah mate jer diberikan pandangan.....
Ecare konklusinye baiklah anda menjua mahal sket karna xrugi mane klo jual mahalll...

p/s :ape hentah ak merepek kat ats nie... ikut sedap tgn jerk naikppp

Saturday, October 30, 2010

itu r kerja nyeeeee

pejam celik pejam celik kejap beno dah weekendd..
Huwaaaaaaaaaaa huwaaaaaaa huwaaaaaaa
(tetibe plak nak melalak plak budak kecik sorunk nie..Ape kessss!!!!)
Bile dah sampai je ari sabtu n ahad (snang cite weekend) make program kami sekeluarga akan menyerang (lbh sopan adlh memenuhi jemputan ) umah2 orng yg ade wat walimah (makan tyme wokehhhh)... wah bile dah ad orng kawen nie mmng r best coz dpt makan sedap2 n mnu wajib orng kawn adlh ayam masak merahh..Well mase g walimah tadi mmng dr rumah i ckp ngan my mom, (kat umah orng tu nanti akak nak sambar ayam masak merah bebnykk) lapar bebeno perot den..2 SEBAB DR RUMAH MMNG NAK HENTAM LAOK KAT UMAH ORNG KAWEN TU... wEll bile dah niat nak makan lauk ayam masak merah (niat ziarah adelah dlm suku2 hati) maka hasilnya mmng e2 r yg dapat..N yg paleng best adlh bukan sajor ayam masak merah je i dpt makan TATAPI ayam golek black paper wokeh..Wah sodap wehhhh..Mmmng sdp r ak bantai segala macm ayam yg ad kat umah orng tu....
wah blek jerk dr umah orng tu mng muke berseri-seri weyhh...
Senyum jerk memanjang wokehh
(dah mcm orng menang loteri!!! wah mcm pnah main loteri plak minah sorunk niee.Pnampo lelaju kang br tawuuu)..
Yg pasti bile dah sampai je umah , tetibe awan mendung berarak laju weyhhh..
(wah dlm hati dah niat mahu tidoooo karna waktu ini adlh mmng sesuai untuk melelapkn mate)
Tatapi mate plak jahat xmo tidooo..G bukak plak lappie n tros menahep Kat cnieee...
wah mari bg mate rehat karna malam mahu g konsertttt
(wah konsert tak tahan.Cam g konsert rock plak mahu rest cukup2, padahal konsert nasyedd jerkk.hahahahahhahaha)
padahalllllll!!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 26, 2010

P 4 PILOTTTTT

wahhhhhhhhhhhh incik Pilottt!!!!!!!!!!!!!!!!!! sgt suke (penyakit gedix2 manjew sedang menyerang diri akak).. Bile sebut jerk pasal pilot or lebih mudah abe2 yg kerjenye membelah awan utk mendapatkn sesuap (bleh ke sesuap,rasenye bersuap2) rezeki bagi menampung hedop mereka n keluarga mereka dikampong. bile sebot pasal pilot confirm dalam pale hotak korunk fikir wah bnyk gile gaji diurang nie( hah jgn x ngaku plak... akak ngaku wokehhh).gile materialistic kowt (lantak r) .
Adlh sgt menipu klo ade incik P depan mate ngorat korunk n korunk akan wut dunnooo jerkk (e2 adlh menolak tuah namenyeee..Padahaallll!!!)..Tapi bg hahkak yg x brape nak cukop ketinggian iman di dada nie , rase nye if ade incik P dpn mate Akak akan mempertimbangkn sebaik mungkin (padahall!!!!!! ade plak diurang nak terpndng kat cik P nie (cik PENDEK)..bNYK OWH risiko kawen mawen ngan diurang nieee adlh sgt bnyk ( padahal dgn orng lain pown bnyk je risiko)...Alamat slalo kene tinggal r (lambang laki slalo terbang jejaohh)..Tapi klo kene tinggal kire wuntung r sbb bile blek confirm laki ko akn bwk blek hadiah best2 (mmng sgt materialistic woittttt)..
Bile tgk incik2 P nie dlm hati berkata (gile machooo kowt diurang nie )Padahal x handsome mane ponnnnnn..Tapi bile terpandng mereka menyarungkan uniform putih , wah yg x handsome pon bleh jadi handsome kowt (padahal gigi x shantek pon)hahahahahahaaha..Gile meroyanbtol weyh mak cik sorunk nieeee.. Tetibe jerk akak rase nak tulis pasal incik Pilot nie, padahal bnyk jerk lagi cerita bleh tulis (sebenanrne malam tadi mimpi akak kawen ngan abng Pilot wokehhh..Siap dia bwk akak jenjalan naik choper wokeh....Yg laki tu adlh ala2 Hans isaacc..Wah kelas gitu)..
Hadoi2 istighfar bebanyk wokehhhh sera woittttt..Ingat Allah sket bile menulis tu...,,Jgn nak ikot sedap tagn menaip jerkkk..Dah r tulis mengarot x abesss..Fokus beb... Bile cite pasal pilot teringat (ala2 mengimbau kesah dahulu kala) ttg ade satu citepebret ak n adek..Well basicly cite tu ttg incik2 pilot r..MMng sgt best even itu adlh cite chena..... FYI bukan ak n adek jerk minat, tatapi abng ak pon minat juaa.Klaka sokmooo..Ak dah x hengat cite ape,tapi gmbr pelakon cite tu adlh gmbr pilot di atas...Mmng shumel btol..one of the caracter nameny adlh Sam... Henagt tak?? (klo xhengat xpe r..Bukkannye masok exam pon)..Wah tyme tgk cite tu r jugak tyme akdok bragan nakkawen nagn Incik Pilot.(kelas nokk..KeCik2 lg perangai gedik2 manje dah menyerang wokehh..sile muntah hijoooo)
p/s: ak mmng gile merepek merapu btolll r malam nieee....buhsan weyyhhhh..Btw any incik P yg single mahu knal ngan .......?hahhahahahha (sile abaikn prangai gedix ayam saye ini) debush debush debushhh (tumbukan hinggap dimuka lambng utk menyedarkn diri)

Monday, October 25, 2010

GO GO kak WENDAAAAAAAA!!!!!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



pITChaaa n WISH KAT ATA TU ADLH UTK ANDA.....
EVen subjek tu tak de kene mengena tatapi daku nak gak letak kat ats sbb is sgt shumelll MACAM SAYEEEE
(sile terima hakikat bahawa sy mmng shumel n namo muntah hijo..Klo nak muntah skali pon lepas2 nie k)

Kak, wat exam bebaik tau.Bile jawab tu owes bayangkn rupe saye yg kiut miutt nieee.

(buang mase jerk..Baik akak SELAWAT bebanykkk..Kurang2 dipermudahkn jalan.)

Mintak mak akak doa lelebih sket tok anak dare dia yg shumel (padahall!!!!) nie agar mudah dptjawab(gerenty mak akak buat nye..Telebih sudahhh...

bACe n troskan Membaca

(JGN NAK ASEK DOK BUKAK FB JERKK) merah tandenye adlh sgt di ambil kesahh

kak exam is around da simpang wokehhh wokehhh???? Make tinggalkn sebentar dunia Fb ing iniiiii

Klo rerase xbuleh jawab,akak tiru jerk sesape yg ade kat sebelah tu ..Klo orng sebelah xmo bagi, sile hempuk kapla dia kuat2 sambel berkata gile kedekut kowt ko nie..Jawapan ko bukannye hebat mane pownn..Ak saje je nak check samada betol or tidakk. (bleh ka gitu??? confirm kene tendang kuar dr Uni klo wat gitu)

weyyyyy bleh takk???

Bleh tak stop bercerita ttg perasaan (more 2 luv atau lbh tepat perasaan ingin bercouple)????
Bleh tak tlng pertahankan maruah anda sebagai wanita solehah???
Bleh tak elakkan diri dr menjadi perempuan yg mudah dipermainkan hatinya n perasaannya??
Bleh tak jage hubungan suci itew dan biarlah ia di ikat dgn ikatan yg suci dr sisi SYARA' N Undang2??
Bleh tak awak jual mahal (esp bile ade lelaki dok pewit pewit n then mintak no phone)???
Bleh tak letakkan kepercayaan bahawa jodoh itew ade n sampai mase nanti jumper r
Bleh tak u engtakn diri you bahawa u r still mude belia utk tercari- cari n terus mencari pasangan utk bercouple???
Bleh tak fikir bahawa diri awak tu adlh sgt mahal n x mudah nak diperkotak-katikkan???
Bleh tak awak fikir bahawa awak adlh sgt shantek n jodoh tu akan tiba cume kite kene bersabar jerk.....??
Bleh tak awak buat semua tu???

p/s: ntry kali nie adlh sgt beremosi lambng dah venci sgt tgk dia jadi tak keruan bile orng tlk cinta dia.. Hadoiiiiii...

Saturday, October 23, 2010

kisah Semalammm

hey orng di sana...
Hamboi shantek nye bahasa..ape di sana mahu dtng ke kedai di sini...??
di sini dtng nak bli kedai ngan di sana2 sekali...
Hadoi bukan main memalam nie terkeluar dialog P.RAMLEE. Bukannye ape, ni hah tgk tgk cite Tiga Abdulkat umah nie... Tetibe jadi plek plak nape cite2 klasik nie terkeluar kat channel ceria (adlh sgt plek)..Tapi layankan jer memandangkan dah buhsan tahap petala kelapan...
2day was da boriing day wehh. ak dah rase jadi penternak lemak berjaya wokeh... mmndngknsmalamdlm kol 3.3o pagi br sampai umah,make siang harinnya di isi ngan titon wokehhhh..mmng sgt ngantuklambang dok melepak kat klia sampai kol 1 lbeh coz nganto my bro blek ke Mesir terchenta..N its not a big deal 4 me bile tido lambat lambang dah sgt terbesa (hape lagi dok berFBing r) menjadi burung hantu..hahahah Bekerja di malamhari.. n siangnye adlh mase utk tidor..Dasat wehh..
Alhamdulillah my abng dah slamat sampai n slamat kembali ke dunia bljar blekkk (sgt jeles wokeh...)
N smalam jugak adlh mase yg sgt srunuk mencoci mate memandng abng2 owng puteh kat klia (tak terlepas jugak abng2 yg tak brape nak putihh..hahaha..
N da kemuncak of mencoci mate adlh bile abng2 steward (hentah dr airways mane ) lalu lalang depan mate n mereka adlh sgt shumel sambel mempunyai hidung yg terpatuk ..Sgt hepi..Tapi sket pown dok pandang kiri kanan kowt bile berjalan (Wah confirm gegile bangga orng dok pandang2 dorunk nie)..Skaly pandang dah macam ayam serama kowt (gegile mendada kowt jalan.. )klo yg mcm ayam serama adlh pompuan tak pe,ni abe2 steward yg jalan cam ayam serama menang game wokeh....oopssss terlebih sudah...hahahaahaa(melampau sudah akak temvam nie)..
Bile dah dok kat klia tu,make pelbagai ragam manusia jelas kelihatan.. Maseng2 berjaya memainkan watak2 yg di galas..Tidak ketinggalan jugak kpd kami kerana bersama2 menyumbang tenaga dan warna dlm drama yg berlaku dikli (hape aku merepek kerepek ni????)
Yg pasti terlalu bnyk ragam manusia bleh kelihatan kat sane dan tidak terlepas peluang adlh abng aku karna MENINGGALKN PASSPORT NGAN TIKET ATAS BOOT KETE WOKEH...tgh dok2 berbual tetibe kedengaran annousement kat kli SALAM SEJAHTERA (lbeh kurng r) PERHATIAN KPD SAUDARA AIZUDDIN ARIFFIN, ANDA DIKEHENDAKI HADIR KE KAUNTER (ak dah lupe kaunter ape) ..Wah kami tertanya2..APE hal plak nie..Dah r tyme 2 dia M.I.A..sO ABH YG G KAT KAUNTER 2 n SUPRISEEEEEEEEE abh dtng kat kiturunk ngan membawa PASSPORT PLUS TIKET DIA..dASAT KOWTT..
Naseb r orng yg jumpe tu nak gak pulangkn blek itu passport n tiket wokeh (TQ KPD INSAN YG BERHATI MULIA ITEWWW).....Hadoiiii dasat wehhh......KEcoh sekejap wokeh......
Tapi,Alhamdulillah segalanye berjalan lancar....
n NOW DIA DAH SELAMAT SAMPAIIIII(^_^)..
Tapi gile suke dok melepak kat Klia... (hah padahal sukedpt cuci mate dok jeling2 hanget kat abe2 aka pak cik2 pilot yg tak brape nakl howtttt..Tapi gaji howt kowt..hahahahahahah )
Enough enough demukkkk..hahahahhahaa
Till thennn yoooooo

Thursday, October 21, 2010

x tawu nak letak tajuk apeeeee

hepiiiiii hepiiiii hepiiiiiii.....

Alhamdulillah karna Allah maseh lagi utk memberikan ak nikmat untuk merasakan kegumbiraan nie (make segeralah bersyukur wahai cik temvammmmm) .........
Act bukkan nye ape, ari nie adlh coti umum kat mlake nie lambang smalam mlake sambut hari mlake maju (mmnG totally lost bile orng sebut ttng mlake maju.. SAmpai kene sound ngan mak)...
At last dah tawu ape meaning 4 da mlake maju (stelah menerima ceramah free dr bunda terchenta plus terkene semburan pedas tahap cili api berkilo2 dr mak jugakk)..Padan muke ko syera.
Asek ngan cite2 ntah pape sampai hal besar kat negeri sendirik pown x tawu..(ah lantakk. Padahal lagi ramai orng tak tawu..Make tak r ak ketinggaLan sgt.RYTOOOOOO!!!!!) yG AK TAWU bile ade ocation kat mlakenie confirm akan kedengaran ,munyik itu fire works..Then bile terdengar itu munyik fire workss make tros tawu ader occation yg bebesar kat mlake nie..huhuhuh
Patut r sejak 2menjak nie mate ak nie terpandng itu orng memakai baju2 kaler2 hijo.. Kire tema dok sambut mlake maju... (asal diurang heppy sudah)..
(wah totally out ak nye stowy niee)
Act nak cite yg tadi ak g jenjalan ngan mak ke Giant..(wah tu pown nak cite)Lantak r,suke ati raknak citeatau takk..Act mak senanye br FIRST TYME (Bace : pertamakali wokeh) jejakkankaki beliua ke Giant stelah sekian lame giant tu bukak..HHAHAHAHAAHAHAHAHA..
mmng ngadew btol.. Bukan ape,bz semendang.. Tu yg tak pat jejak kaki ke sana.huhuhuhuhuhu
Wah bukan main suke dpt gsane.hahahahhahaa..(klaka r makniee..Shumel btoll)
N yg buat lagi hepi adlh ak dpt bufday gift from my adekkkk..
SYUKRAN JIDDAN cika momok..huhuhuhuhuhuh
suke2... Even i tawu ia adlh ciplak,tapi i suke.,,MMng nak bli tapi tak de mase..hahahhhahahaa
Pape pon nak gak says ALHAMDULILLAH... HUHUU wuw wuttttt

Wednesday, October 20, 2010

Rase smakin hari smakin tidak betah ngan hidup ini (wah ayat tak tahan)..
Bukannye ape, ak dah rase getting bored weyh dok umah ni.Badan Dah macam belon yang dipam-pam dan hanya tinggal mase untuk pecah (scary kowt klo bdn ak nie pecah)....Bukan tak bersyukur,tapi dah rase xtahan weyh dok umah nieee..Nak kuar keje my abh n mak tak bagi plak.. (hadoi dilema sokmo weyhhh)..Make yg ak mampu buat on dis tyme adlh full tyme kerja kat umah aka menyandang tugas2 bibik berjaya (kire praktikal utk mase depan) .cEWAAAHHHHHH!!!!!!!
Tapi kire beruntung jugak r coz still ade gak orng nak dtng umah n ade jugak orng windu-winduan kat diri ak yg shumel lagi lawo (sile muntah hijo bagi yg x bleh trime hakikat ini)..hahahahahahahahaahhaahhaahah
Bile dah dok umah nie, rancngn2 dalam tv adalah berjaya di kemaskini di dalam mindasedar nie.KIre dah bleh hapal segala macam crita-crita kat tv..Tapi buhsan jugak weyhhhhhh bile hari2 dok tgk crite yg same.. wahhhhhhhhhhhhhhhhh ak nak smbng blaja blekkk..Nak hirup udara lain plak..Dah xttahan niee..Nak asah blek otakpalenie ( tu r dolu orng anto blaja g berenti..Padan muka ko syeraaa woittttttt.) gelakkan diri anda sendiri..MMng ngengadewwwwwwwwwww..........

Sunday, October 17, 2010

17 of octoberrrrr

TODAYYYYYYY

IS

MY

BIRTHDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





SO


HEPYYYY


BIRTH

DAYYYY


2 MEEEE (^_^)...

ALHAMDULILLAHHHHHH

Monday, October 11, 2010

semngt sukan yg ntah pape ntahhh

well well weell weell..
On this tyme, mate maseh tak leh nak lelap ( bukan karna tidur ptang) tatapi karna semangat yg membuak2 dlm diri utk melihat our malaysian bdminton athlete berjuang di medan perang (eh silap~!!!!!) di gelanggang hijo utk meraih emas.. wu wuttttt..
Ape yg diperhatikan , sepanjang game, they do a gud job.. N ak notice bahawa sepanjang game jugaklah (esp tyme hafiz hashim) mulot akak temvam ni bnyk kuarkn sumpah seranah (hampun vevanyakwahai hafiz hashimmm)..
Dari awal ak dah jangkakan yg permainan beliau adlh same seperti permainan yg lepas.. sgt tak puas hati (wah,mcm ko main..Nak puas hati sgt g ganti tmpt dia)..Mungkin karna dia kefenatan lalu corak game adlh sgt bese2 sajor (wah kalah pengulas sukan) But kire nak jugak ucp alf mabrook jugak sebab masuk gak commonwealth jika nak dibandingkn ngan akak shumel lg vouge niee(dah r tak masuk, pastu vanyak lak mulut)... Tapi jika hafiz lbh bersungguh-sungguh, insyaAllah bleh nye kalahkn budak hengusan hitu (baca: lantak r, bukkanye budak kasap tu faham pong)
N abig hand 4 triple K n Tan B.H coz menang game tadi..Sungguh shumel mereka berdua ...Bermain ngan begitu bersahaja...Sgt srunuk.... N a big hand jugak tok ratu terjun (lompat2 dlm air n bukkannye terjun bangunan) coz meraih gold medal..Wu wuuutt...pHewittttttt..Tahniahhhhhh....(act dah lupe namenyee..If i'm not mistake pandalela kot namenyee....)
N lagi satu, sgt teruja lihat aksi Triple K menukar raketnye di saat game still berlangsung..Sgt power wokeh..Dasat sungguh .....
huhuhuhuhuuhuhu..
Last but not least Congratsssss 2 oll malaysian athlete... (^_^)...
p/s:sepanjang commonwealth nie, n3 terarah kpd sukan..huhuhuhuu

Sunday, October 10, 2010

Bile kami x cited sangatt!!!

video video video video

Memandangkn hari ini adlh hari ahad, make kami bertiga dgn sebulat (perut)eh silap2,dgn sebulat suaratelah merancang huntuk beriadah (lebih kpd makan2 sambel hirup angin x brape nak segar) kat tepi pantai (lbh tepat kat crystal bay)..

Nak di jadikan story, dgn hebatnye ak pon bawak r camera x brape nak canggeh (lambang camera shikai) turun kepadang utk merakamkn detik2 indah (wah hebat gitu..Kalah majlis kawen ABNG PA n KAK LINA..kah kah kah) ak, mastura n myra bersama (well 3 stoogeess. bleh kah???.).. Sesi riadah kami ditemani ngan pisang goreng plus COCONUT SHAKE (yg sudah lame ak nantikan) n wajib ade mineral water bersama.. Tidak dilupakan juga angin yg tak brape nak wangi (berbau hanyir lambang laut kowt) menemani kami ..Even musyuk (ape kami kesah) kami tatap berselera menikmati keenakkan coconut shake yg membasahi n menuruni anak tekak kami..(wah mmng sodap rrr).. Bile dah makanmaka sesi wajib adlh bergambar..Dgn senang hati kuarkn camera..(wah dah ade perasaan nak mengumpul hasel tembakan yg pelbagai)

TATAPII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apabila dilihat kat bateri hanye tinggal satu bar sajor..Hampa sungguh..Apabila bateri dah tinggal satu bar, make nak r pukul gambar bebnyk..Sedang dok pukul2 tetibe tgn tertekan kat mode recording ..

Dan hasilnyaa dpt disaksikan di atas...

Tragis sungguhhhhh..

Pape hal pon gileenjoy ptng tadi... even sekejap.huahuhauahuahuahua..Next time kite pukul gmbo bebnyk kkkk

Thursday, October 7, 2010

sportssss

yeh yeh yeh....
Sekarang ni bleh dikatakan i'm in love wif sports!!!!!!!!!!..
This is true (padahal suke tgk athlete yg hensome2 nyah). Bile musim2 sukan (commonwealth) ni, make dgn sedia adenya manusia sorang ni akan terpacak dpn channel 801 aka Arena utk menyaksikan athlete2 sukan yg super duper howt..hahahahha.
.Geli tawuuuu bile ade prasaan gitew..Orng tgk sbb nak sokong ngara( sokong thrue tb jrk) ..Kire wokeh pe kire ad gak semangat hingin menonton sukan2 gitw..Kire dah satu pencapaian yg teramat bahek bg diri ini tok nonton sukan2 tau.
Tetibe terasa nak kawan (hahahahahahahha..gelak tak habes) ngan athlete2 yg hebat2 nie.(PADAHAL tawu yg diurang takkan pandang akak gemuk montok ni) .
.Ade akak ksah nyah..
Sikit tak kesah..
Slagi mampu akak suke, maka akak akan suke..
KIre nikmati ape yg Allah bagi dgn sebaiknya..(kire dlm mode BERSYUkuR 2 aLLAH COZ GIVE ME THIS FELLIN)...

Lantak r ap orng nak cakap, yg pasti akak suka ahlete2 yg howt2 nie.hahahah(espcly track cyclist) kire brangan nak dpt zauj yg mcm azizulhasni awang blh????? Gile kamaruk mok cik sorang ni...

enough!!! enough!! enough!!!
From being da kemaruk gurl wokeh..
Sile kembalikan diri anda ke alam reality dudee..
Wokeh smalam ak n adik just loike orng gilak tgk athlete mesia (lumbe beskal keirin) iaitu azizul n josiah berentap n de nd of th game azizul was DQ atas aduan yg dilakukn olh pemain nz.
Wah kire mmng xdop rezeki lah ye abng ganu ..InsyaALLAH REzeki anda di tempat lain.( wah mcm dia bc plak ini blog)
Well, sbg rakyat yg cintakan sukan (padahal cintak athlete yg howt2) mari kit doakan agar kejayaan mengiringi mereka.Ape yg penting ( nowt kerjasama) kite ( athlete r)
BERUSAHA sebaik mungkin n jgn lupe BERDOA agar segalaanya di permudahkan Allah n tawakal kpd Allah..InsyaALLAH kjayaan mengiringi anda sume..

last but not least (saye nak kawan ngan athlete) MAN JADDA WA JADA 2 oll athlete mesia....

Monday, October 4, 2010

october owh octoberrrr

pejam celik pejam celik dah tiga hari october memunculkan dirinya tanpa sebarang perasaan segan bin silu.. Bile dah sedar akan kemunculan si october, make ia membawa beribu dan pelbagai perngertian dlm diri ini.(cewah ayat nak bunge cinte lestari nampak) back tu da stowiiii..
Tadi dgn senang hati (tande br pas makan lawuk yg sodap) bukak r muke buku (facebook) dan mate nie hamper tersosol keluar ap melihat kat cik aina punye post (yg lbeh kurang berbentukbegini : salam takziah kpd abng pa aka muzafar atas pemergian ayah terchenta) lbh kurang gitu r bunyi nye.. Innalillah hi wa inna ila hira ji uuunn... Takziah gakak ucpkan kat apo aka muzafar atas kembalinya ayah terchenta menghadap Ilahii..Moga rohnye dicucuri rahmat..AL-FATIHAH..
K k kembali ke cerita lain.... habes sudah cerita di atas dan bermulanya cerita di bawahhh..
Smalam alhamdulillah kenduri kendara yg ak n fam buat kat umah berjalan lancar.. Dis tyme punye kenduri ada a little bit diffrnt ngn taon2 lps karna ade selawat2 yg best..Selawat2 ini tlah dibawakn oleh plajar2 tahfiz dr padang temu..Mmng srunuk habes r.. Kelu lidah melihat mereka..yg penting sejuk mate memandang gadis2 ayu bertudung dan berhubah hitam itu..( gmbr akn di upload kat fb) insyaAllah..Seperti biase biledah kenduri,make kene laksanakan progrm mengemas rumah ..Yg pasti progrm ini aldh sgt meletihkan.. dan progrm nie nak tak nak kene laksanakan sebaik mungkin karna klo tak buat, make rumah akan bersepah dan akan berbau busuk ( cam bau umah orng kawen yg lamannye bertepek2 telur kuning)..hahaha
Standard r.Kate umah kenduri..Make bau bauan tidk ketinggalan.Make saat ini diperlukan segala mcm perfume..(tapi bukan perfume manusia r).. yg sunuknye MLM b4 kenduri, ak n adek ( offically ak r) tlah membunuh cicak dgn memutuskan ekornya terlebih dahulu..Mmng bising gileumah on that tyme dgn sore kami berdua sehinggakn abh mai ke bilek ak karna ingin mengetahui keadaan yg sebenar.. Wah bayangkn kekecohan yg berlaku..Abh soh let it the cicakgojer..Wah ak sgt tak puas hati...Ak mengerjakannya sampai mati..Mmng puas hati sungguh r dpt bunuh membunuh si cicak yg jahat niee.hhuhuhuhuh.... lepas bunuh rase sungguh aman skali.... Danhati agak gumbira tanda umah berjaya di kemaskannn..Alhamdulillah.. Tapi telinge ak bagai di terdengar-dengar panggilan dr bakul baju sane.. ( owh cik baju2 rupenye) tanda baju2 sudah memanggil utk dilipat... Sbar ye wahai baju2..Akan daku laksanakan tugassan itew..( maklum r,bibik berjaya)hua hua huahua....
make ape lagi bibik nak masuk kerja dolu.....sebelum masuk office bibik mahu ucpkn zillion syukran 2 oll people yg maitu my house n 2 akak2 den yg membantu mengemas umah... syukran jiddannnn..
tooddddleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesss

Friday, September 10, 2010

raye 2010

mate pedih hiris bawang

letih sagat serai

  • jari jemari kontot berwarna kuning lambang memptong kunyit hidup....

  • Tertidur akibat tersangatlah letihhhhh

  • cont masak blekkkkk

  • tangan pedih terpercik rendang yg sedang di masakkkk
  • azan berkumandang, tapi still tak buke
  • Makan ondeh2 b4 dpt makan rendang n oll da makanan yg hade....

Kesimpulan yg dapat dihasilkan adalah esok raye...

Selamat hari rayeeee maaf zahir n batinn....

Wednesday, September 8, 2010

akal logik vs akal kureng logik

Bile orng sebuk menulis, ak pon same sibuk nak menulis.. Pikir dah cukup terror r nak tulis menulis nie. Tapi, ade ak kesah same orng lain.. Evenak tulis hentah hape2, tapilantak r.Suke suki ak r nak tulis hape pon. Layankanje jiwa yg rajin nak menulis nie. Walaupun penulisan ak tak sebaik orng lain, tapi ak nak sgt menulis.Dgn care nie ak dpt kurangkan sket tension yg melanda diri nie.Takr jadi kurang waras.Kurang2, ade benda yg bleh dilakukan.
Bile ak tgk orng tulis panjang-panjang berjele, ak jeles. Cam mane diurang nie bleh ade idea sebanyak tu utk di coretkan. Terkagum seketika ngan kebolehan mereka yg hebat2 mencoretkn crite mereka dlm blog. Jeless.,.hahahah.Venda mcm tu pun ak bleh jeles..Hampeh sungguh..
sebenarnye ak tak demende nak tulis, kire saat nie main saje2 jerk tekan n ketuk2 keyboard nie... Buhsan tahap petala kelapan kowt..Kire hekot sedap tgn n jari jemari yg kontot nie.... Bile dah buhsan nie mcm2 menda r bermain kat dalam kapla hotak ak nie....Hadoi...Rase takterluah tawu.. rase nak kawen,rase nak dok makkah ngan suami.Hadoi kronik tawu.Kire gile sgt teringin dok makkah saat buhsan2 nie..Tapi mmng ak pasang angan2 mahu dok kat Makkah.. Ak hengat ak sorunk je pasang angan2 tu,tapi ade gak orng lain yg memasang angan2 itu di bajunya..Wah kire dah ade geng r nie.. Cume saat dan ketika ini mahu mencari calon2 yg sesuai..hahahah..( wah hekot sedap jer..Ade plak kan orng nak kat ko syairah oit.)hahahahahaha..
Tak pe2, memandangkan berangan tak yah kene bayar,make suke hati aku r nak brangan jaoh mane pon.Asal aktak ganggu ketenteraman manusia sejagat sudah...
Bile akal logik kembali setelah belayar jawoh, ak tersedar yg bahawa angan2 tu takkan tercapai.Ade plak berangan mahu dok sane ngan suami.. Klo suami ko mmng orng sane orn blajar sane takpe r...Ni klo suami ko dok kerja mesia , mane dapat nak tinggal sane... Jadi bersama2lah ak meneruskan pekayaran hidup ini bersama akal logik..Klo hekot akal tak logik, mmng mcm2 akan difikirkan.Yg melampaui batasan pon bleh terfikir.. Make sile2 r sedar dan kembalilah ke alam realiti wahai syairah shumel lgi shantek.Wah kelas gitu..Isi dlm bakul n hangkut gondo gandah sendirian,.... Baru puas hatiii..
p/s:nak sambung berangan dok kat makkah..Nak sgtt~!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Monday, September 6, 2010

saye windu saye punyer blogggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Itulah yg mampu ak katekan pade ketika dan saat ini..
Sudah lame sgt ak tak mengetuk-ngetuk keyboard nietok mengadu domba segala perihal masalah kat blog nie..
Gile kentang punye rindu r..Well lately nie bz ngan bisnesss kueh mueh..
Maklom r nak menjelang raye nie, ak bz menolong ibunda terchanta membuat kueh..hhuhuh.
Mule2 hepi depy gile dpt buat kueh, tapi bile dah lame2, rase cam nak termubtah jerkbuat kueh nie..Letih tok sah citer..
mmng letih tahap tak hengat .Kalah orng g menoreh dalam kebun getah wokeh....( apasal plak nak vs kan buat kueh ngan toreh getah..Gile out of topic)..Hah lantak r, asal sedap kat mulut sudah.heheheheheheeheeh
Bile dah lame tak menulis, trase cam nak meroyan jerk..Hadoii.... Windu sewindu windunyaa....haiyakkkkkkkkk!!!!!!!!! Mahu tendang laju2 jerk ..Padahal...
Nie yg rase nak publish pelbagai story moryyyyyyyyy....

Thursday, August 19, 2010

si cHurros

Bile orng menjelajah ke www.irmadilondon.blogspot.com yakni blog kak irma, make terlihat si churros..Bile lihat saje pade name,make tros hati tertarik mahu melihat bahan2 di raja ini..Bile lihat ke arah bahan2 untuk si churros,make hati terdetik
"saye mahu buat....Ia sgt senang wokeh"..
Wah semangat gitu..Hape lagidengan pantas menyalin segala bagai bahan2 n cara2 dan trus menampal resepi itu di ais box aka peti sejuk...... Wah semangat niehhh mahu buat lambang bahan dia tersangat senang... Dengan penoh kesabaran ak menantikan sgt petang huntuk meneruskan projek besar ini. Dan pabila petang menjelmakan dirinya,maka dgn pantas mateku meneliti kepada resepi yg tlah di salan di atas badan kertas..Mateku meneliti satu persatu..
Tetapi pada ketika itu,ak hanye membuat satu percobaan dgn mengurangkan bahan2..Kire bak kate kak irma menderhakai resepi guru (betul ke nie???? lebeh kurang r maksudnyaa)..Bile menjadi murid derhaka,maka hasilnya adalahh???
jeng
jeng
jeng
jeng....
HAHAHAHAAHAHAH, sgt worse wokeh...si Chirros mmngsgt kurus plus leper wokeh.... Hadoi naseb bahek r ia hanye sekadar percobaannn ,make kurang r sket perasaan kekecewaan di dalam hati ini....
Pape pon Si churros akan di lahirkan semulapada esok hari danjuri2nya adalah bebudak tecit yg x pose...Make esok korunkakan menjadi bahan uji kaji daku..Make bersedialah wahai daus n atull.HUHUHUHUHU (Evil laugh)....
make nantikan dengan rasminya si churros yg insyaAllah shantek pade esok hari.huhuhuhuhuhuhuhuhu
WISH ME LUCK EVRYONEEEE

Tuesday, July 27, 2010

UM... T .... lAST

INSYAALLAH hari ni akan gerak ke ganu.. Moga segalanya dipermudahkan oleh Allah. Moga perjalanan kami selamat pergi dan pulang kembali ke Melaka...

Moga Allah melindungi kami sekeluarga.. Hati berat membiarkan mereka menghantar ak.. Tapi mereka nak gak antooo.. Mudah2 han segalanya selamat.....

Hadoiii ..


Korunk sume doakan ak n family slamat sampai ganu n FAM ak selamat sampai pulang ke Melaka.... Doakan ehhh ...

Friday, July 23, 2010

UM.......T part 2...

Hari yang bersejarah on 23 july 2010

Setelah menyidai baju seperti biasa,ak dikezutkan dgn satu pesanan ringkas sms keramat dari abng haku

"Siap..After makan ak amek,..Jomg medical check up"

WUTT!!!!!!!!!!!

tAK DE HANGIN ,tak deribut dan segala fenomena alam yg lain, tetibe sms yg agak berbentuk arahan itew sampai ke phone ku.. Wah ni lebih nie..Ahhhhh malas mahu pegi.. Dah r tyme tu ak ngan menikmati dgn lazatnye sarapan yg ado.. (lazizunnnn) hahahaha.. Pape pon stelah akalku mencapai tahap kewarasan yg sepatutnye,make ak makan dgn lahapnye (x sampai tercekik) utk menghabiskan makanan agar ak dpt bersiap seperti yg dikehendaki oleh abng ak..

Stelah siap, debaran kian terasa... Maklum r ak mane penah wat mende ni tanpa mak di sisi (well mak kan mencari rezeki..mane bleh susahkan mak)... Tu yg debar dia lain sikit. Hadoi ai..,kene tabahkan hati nie.. Masuk2 jer kat dlm Poliklinik tu, hati semakin kuat debarnyee..Hadoiiiii.. Tampo kang.. Demi utk smabung blaja ak terpaksa tabahkan hatiku.. nie sumenye keranamu mesia ..Eh sila kerana mu UMT..hahahahahaha..
Masuk2 je ak tros tanye kat akak nurse tu cam ne nak wat mdcl chckup nie..Stelah mendengar taklimat serba ringkas,make ak pown dgn segeranya meneruskan perjuangan agar segalanya siap..

Wah, hari ini dalam sejarah apabila abng ak tinggalkan ak sensorang utk meneruskan urusan ini.. Tragis kowtt. sEKALI LAGI AK ULANG bahawanya ak tak pernah buat mende nie sorang diri tawu.... Nak tak nak ak kenegakhadapi segala kenyataan yg ade.... wah mcm nak g mane jerkkk.. First skaly ak g wat urine test n abng yg jage konter adlh sgt ramah n bahekk.I loikeeee... ( bukan ape, staff2 yg pompuan cam garang sket..Tak faham haku...)make kurang r sket debaran di dada.. Ade hero malaya yg bahek hatikat sini..

Afta urine test ak ke next step (wah cam blajo kete plak ade step sterusnya) .. KAT sini ak check weight, height n menilik mate samada rabu or tak... (aktipu nurse tu dgn penipuan bahawa ak tak pakaiu spek..Padahalak pakai.. Sekali dia mahu ak bwk spek 4next appoiment)Mati haku...Ah naseb r.... Ak NYE power pon ak tak tawuuu brapeeeeee..hahahahahah Tu r padah menipu..hahahahahaha.Abes je cek dah kol 12.Memandangkan ari nie half day,make ak kene dtng blek pas solat jumaat...

wAH pas solat jumaat dgn bestnye ak datang..Hengat nak settlekan segalanya tapi maseh ade yg berbaki.. Gigi punye kes tak settle lgikk atas alasan doc ke HQ sbb ade meeting..Wahhh ngadew betullllll..Sabar2..YG pasti setiap yg berlaku ada hikmahnyeeeee..huhuh....
Harap next apoiment ak takkene marah atas penipuan yg ak lakukan..wahhh..hahahahah

bersambung lagikkk.....

UM............... T .....1

Cerita beberapa hari lepas (scr tepat pada 21 julai)

Setelah penat membuat segala kerja rumah yakni menyidai baju, menyapu rumah, membuang sampah dan segala mcm kerja yg mmng bese dilaukan, hape lg dgn segera merehatkan diri sambel membaca paper.. Seda ng berdrama aka khusyuk membaca tetibe pimtu umah di buka (secara otomatik ade orng masuk umah).Make dgn muka tak de perasaan ak pon meneruskan pembacaan yg tertangguh tadi..

TETIBE.. JENG JENG JENG... (Jam menunjukkan waktu mesia ketika itu kol 10.30 pagi)

Abng ak jerit bg tawu yg keputusan rayuan upu dah kuar... Wut dah kuar???? Dgn gelojohne ak tanye, mane tawu?? Bukan 22 ke.. Kawan ak kate on 22... lalu dgn blagak dia berkata, wei today r, ak gk kat paper td.. Dah dah g tengokk. (dlm hati dah dup dap dup dapp.. Palpitation di buantnye sekejp......

Dgn takowt segera capai lappie abng haku dgn rakus dan membuka laman upu itew....

dup dap dup dap ( jantung maseh berdegupp.. Tandanye maseh hiduppp)..hahahahahahahah

jeng jeng jengg.. Wah ble buka laman itew hati cam bese jerk upenye keputusan kuar kol 12.. Make maseh bleh lg bersuka riaa..... hAH , malas mau pikir... Dpt alhamdulillah if tak pat..Hem bnyk betul nak kene pikir ne...

MAKA JAM MENUNJUKKAN KOL 12..

(B4 i bukak lmn sesawang itew semula, ana sms anye samada dpt or tak..??? dgn lmbng muke sedih.. Wah ni wat ak gerun nie.. Takkan tak pat kowt.. Dia punye result bahekk.... Mak ai, klo dia ak pat make ak ??? Faham2 sendirik rr..hadoiiii..... relax relaxx..Pale mu nak relax. X bule relax niee.. Jantung tros berdegup kencang seperti topan ..Hadoiiii... lajunya... tgn dah gigil2.. Tapi sempat lg bukak facebook... N kenetulan ternampak kat page abng hars( abng ipar ana,menyatakan bhw tahniah anda dipilih memasuki UMT... wah apakah lambang ini??? Sbar dulu syira oitttt.....

Dgn kose psiko ak pown trus menyaiko fana.. dgn tulisan :tahniah dpt umt... tahniah..
pastu dia membals seangan saraf dgn bertanya: kamu....
Wah mengena plak ak nye kose psiko..huhuhuhuhuhu.. Make jantung, paru2 limpa dan segalanye kembali aktif berdegup kencang.... Tamo bukak n tamo tahu keputusan.. Takot tak pat...

HAH TARIK napas dalam2 dan dgn berani (padahal tutup mata ngan tgn, tapi still bleh nampak tru lobang2 jari) ak melihat keputusan tertera..


TAHNIAH........

bile tgk magics word tu tros mengucap ak alhamdulullah lmbng dpt sambung blek... WAH suke2.. Bile tgk tmpt kat ne ... Uuuuuu myy... Jawoohhh gile wokehhh.. TERENGGANUUUUUUUUUUUUUUU.. nanaananananananaanan Jawohhhhh...... ...Pastu mate jatuh kpd u n course.. U mak aiiii AK DITERIMA KE UNIVERSITI MALAYSIA TERENGGANU in Sarjana muda kaunseling.....

HUAHAUAHAUAHAUAHAU...hambek, skaly kene campak ke sana wokeh...... Jawohhhh...
hATI DAH BERBELAH BAGI NIE.....

Cam mane nie??????? Alhamdulillah farhana n manje plus ak dpt ke sana.. Alhamdulillah akhrnye....Dapat jugak smbng sadyy.. Bersyukur sgtt

Akan bersambunggggg.......

Wednesday, July 21, 2010

melepaskan peluang

Perbualan bersama akak dr J..M

"Assalamualaikum, bleh ckp ngan syairah?" eh mahu ckp ngan haku...=)

sambel membetulkan suare menjadi ala2 lunak...

"herm, waalaikumussalam, ye saya..Sape nie??"

"Owh, nik cik ....l dr J..M.. kami ade jawatan kosong tok jadi cikgu sementara. Ganti ade cikgu beranak. Awak berminat tak?""

Dgn poyo tahap tak hengat ak menjawab " Owh, insyaallah berminat.. Bile tu yerk? n kat manew??""""

""herm klo berminat ia kat kg Gelam n start esokkk ..."

Wut!!!!!!!! MAHU kerja esok.. Owh sebelom itu ak ckp kat akak tu yg nanti ak call blek.. Wei hagak r ade esok mahu kerja???? yg bestnye kerja kat kg Gelam

wut !!!! KG GElAM??? KAT MANE ITEW TEMPAT.. SIYES MMNG TAK TAWUUU BLEH....

hADOI, dah r kene start esok, pastu kat kg gelam yg ntah mane cerukkk..Pening kowt.. Dgn pantas ak bertanye kpd abng di manakah ite kg.gelam dan jawapannye adlah di tanjung kkeling.. Wut???? itew tmpt kak ika.. Jawohh tu.. hadoi2. Dilema kowt...
Bile di fikr2 blek, mungkin bukan rezeki ak.. Lg pon ade hal yg maseh menjadi ta da tanye buat ak b4 ak nak apply kerje nie.. Baik sabar duluu.. Setelah hati menjadi tenang, ak pown call blek cik ....l dan memberitahu ak tak pat nak kerje dgn alasan menanti jawapan dr u..Hah lantak r ape diurang nak kate... Dah tawuu tunggu jwpn dr u jgn r anta permohonan..Hah tak pedul.. Klo start next week bleh r ak consider lgi.. Nie esok mahu start.. Pening kowttt..

Tak pe2..Dah bukan rezeki nak wat lagu mane kan...InsyaAllah, klo ade rezeki tak ke mana..

Monday, July 19, 2010

baju oh baju

Stelah hujan seharian suntuk pada hari ahad yakni smalam, maka banyaklah baju-baju yang perlu di ampai.. Memandangkan hari ini matahari memunculkan dirinya (even agak lewat jugak) maka baju-baju smalam tu ak tlah panggangkan mereka di bawah terik mentari.. Sambel2 tu aku dgr mereka berkata " wah nikmatnya dapat rasai matahari' .. Cewah pandai pulak baju berkata-kata( xlogik sungguh)..hahahah..

Hati sgt suke kerana baju-baju yang banyak sudah selamat disidai dah sudah selamat kering dan yang paling membanggakan diri adalah daku sudah selamat melipat baju-baju itew.. feeeeeuwwwwwwww kega rasanya (^_^).. Mana tak lega, 2 bakul tu baju ak dah selamat melipat pelbagai jenis bentukk.. Alhamdulillah ya Allah kerana kau memnberikan keizinan kepada ak utk membantu emak yang bekerja.. Seja 2 menjak menjadi penanam anggur rasmi nie, kerja umah ak r yg buat.. Weelll dah besar kowt, xkan nak harap mak jerk yang nak buat.. Kene r bantu2. Takkan nak makan tido makan tido.. Betul tak kengkawan sekalian?????

ye ye ye...
saya dengar anda mejawabb.. Bgus......Nie yg bertambah sayang nie....(cewah melalut plak...)

Bile dah sudah ,eipat hape lagi tugas seterusnya adlh memasukkan pakaian yg sudah shantek dilipat (oleh saya) ke dalam perut almari.. Owh pekerjaan ini adlh tidak ada di bawah tugasan saye, make sile masukkan sendiri ke dalam perut lemari maseng2 ye.. Lemak r klo nak siap masukkan dalam lemari korunk.....huhuhuhuh

Bile dok cerita pasal baju , ak tetibe teringat kenangan kat asrama dulu (wajib teringat cerita kat rtf ct 2-1).. Bile sidai baju jerk mesti mahu gaduh2 ngan jiran sebelah.. Weelll kitorang ade wat ampaian n ampaian tu berada di kawasan jiran sebelah.... mmng slaloo r rebut2 mahu sidai baju.. Klaka sungguh... Bile tyme huja n lg best... Dimana bule tyme hujan n baju pon still basah lgik make baju itew akan dibiarkn mandi hujan.. MMng malas sungguh mahu angkat.. Bile sidai baju kat asrama mesti mulut nie dok gatal2 panggel kengkawan yg satu block.. (selalunye bile diurang ade kat luar n melakukan aktiviti yg same r iaitu sidai baju).. Bile jumpe, mesti dok borak2 sampai habes sidai..... MMng srunukk..Kekadang sepmat g gossip2 sambel menyidai.. Terjerit2 r ..Mana tak terjerit, kami tak dok satu blok, tapi dok blok sbelah2... ni yg membuatkn kami suke jerit2 bile ckp lambang jawoh n tak brape nak dgr...huhuhuhuh... windu r same kenangan lauuu =(

Pape hal pwn skng nie sudah hepi karna baju sume sudah habes di lipat .. Syukran ya allah sbb keluarkn matahari pada hari ini.. Ak percaya, bukan ak sorunk je yg hepi tapi ramai lagi orng2 yg hepi akan kehadiran matahari pada hari ni (esp suri2 rumah cam ak nie)

k lah gerak doluu..Akan disambung bile2 senang k

Mentari kembali bersinar..

Kicauan burung menemani ak pada saat ak mengetuk-ngetuk papan kekunci ini..(cip cip cip bunyinya.Nyaman sungguh keadaan ketika ini).
Kicauan burung itu mungkin sedang berzikir pd penciptaNya mengucpkan syukur di atas hadirnya mentari pada hari ini....
Bukan stakat burung sahaja bergumbira, akan tetapi ak sbg manusia juga bergumbira dgn hadirnya mentari pada saat ini.. Kegumbiraan ini juga turut dinikmati oleh jiran-jiran disekeliling rumah ini .Ini kerana ak melihat mereka berebut2 untuk menyidai baju yg dibasuh.(Maklumlah semalam kan hujan non top, make bj menjadi bnyk)huhuhu... Ak juga tidak ketinggalan melepaskan peluang ini di mana awal2 pagi g ak sudah menyidai baju diampaian.. Seakan dpt ku dengari baju2 berterima kaseh kepada diri ku kerana memberikan mereka peluang menikmati nikmat yg dikurnia kan oleh Allah.. Keadaan merebut2 menyidai baju ini membuatkan ak teringat kenangan sewatu berada di Bumi JORDAN. Saat ak di sana, pada ketika itu merupakan musim panas dan pada saat inilah orng2 di sana berebut2 (sambi berlari2 anak) membasuh segala pakaian malahan karpet2 juga di basuh.. Sepanjang perjalanan ( kire melawat) ak melihat hampir disetiap rumah , ampaian baju mereka penuh dengan pakaian dan mereka juga menjemur karpet2 yg ade. Di dalam hati terdetik, "owh begini rupenye keadan mereka pd musim panas".. Mereka begitu menghargai matahari yg ade ... Maklum r negara 4 musim.. Lain pula ragamnya dgn orng yg dok kat negara khatulistiwa nie, asek merungut jerk panas.. Sabar je r.. Bile dah panas nak hujan n bile dah hujan nak panas pula. Dptk disimpulkan kita sebagai hamba mmng tak pernah nak cukup dgn ape yg ade.. Harap kita sume tergolong dlm golongan orng2 yg sentiasa bersyukur dg segala nikmat yang dikurniakan oleh Allah tanpa sebarang rungutan....
p/s; hape ntah ak mengarut nie....

Saturday, July 17, 2010

smakin hari smakin tembam

Gmbr lngsng xde kene mengena wokehhh..
Bismillah n salam alayk...
wah ak rasekan semaikn lama ak smakin tembam bagai di pam2. Wah sgt takot owhh.. Klo ak tinggi tak pe r, nie bdn pendek gIlee dah mcm hape ntah... Pendek plus rendang nsgale macam yg sekutu ngan nye.. Wah takot nie... Selera bukan main lg.. Nak makan jerkkk.Puas r ak tahan teak nie, tapi nak makan jugak.. Wah sgt tatot... Tlong rrrr

Friday, July 9, 2010

SOLO =(

SALAM ALAYKK...

sOLO ... korunk confirm dah tawu ryte apakaha itew mksud solo....
yesss solo adlh mengetuai kumpulan tak kire nasedd or ape sajo.. hah itu r yg bakal ak hadapii...
frankly speaking ak mmng tak stuju langsung dgn keadaan ini dan kire ak mmng tak nak sgt jadi solo..AK mmg hagak hangin r jugak bile dah dipilih jd solo.. mng sumpah sore dah r mcm katak bawah tepurung pastu sengau plus mmng terabur.. Ak tahuuu yg mak cik2 lain bleh bawak tapi nape derang nie tak mo.. Tak paham..!!!!!!!!!!!!!!!
Hadooii cam mane nak ngelak lagi nie.. Competition hari ahad nie. Hadoii mmg pecah kapla btol r... Ade soh ak wat folsetor bagaii. Mana r ak geti. Sumpah mmg xpnah blaja langsung care2 nyanyi nie.. Stakat mahen hentam2 bleh r.. Ni nak soh buat lenggok..
Hha cite pasal lenggok lagi satu hal. Mmng sumpah sore akk mmng jenis stret2. Mane r tuan hambe nie geti mahu lenggok2.. hadoiii sile r paham.. aK MMNG TAK MO ..... aK tak mo pisang berbuah 2 kali.. Dolu2 pnah masok nased then kantoi tgh nyanyi.. Mane r haku mahu buat lggggg..... Hadoi ai cam ne nak buat nie?? Nka buat orng paham yg haku mmng tak reti nak buat lenggok n ape ntah lg kejadah dlm nyanyi2 nie.. Klo sh ak nyanyi dlm jamban bleh rrr... Nie nak nyayi dpn horu nk ramai pastu siap pakai mic n ade juri...
wah nie dah kire kantoii nieee.....
Tak mo rr.....

Wednesday, July 7, 2010

sanah helwa NADHRATUL DINIEYAH=)

BUFDAY GURLL
Salam alayk...
Smalam adlh bufday budak tecit nie... Even dah telewat sehari tapi at least akak still mahu tolis2 wokeh... Budak tecit nie kejap jerk dah besar..( padahal br 6 tahun).. Besar ape kan..??? Tak kesah r.. Ape yg pasti dulu2 kecit jerk n skang still kecit n kuwos keding even sudah 6 tahun....
Mulut budak nie, allah saje yg tahu.. Pot pet pot pet owez wokeh..
Yg ak tak tahan budak kecit nie ckp ngan nenek di mahu jd cam ak..
WAH jadi cam mane tu????? Misteri sgt niee...
Ape yg tak bleh blah budak nie , pnah skal di blek from tadika .. Dia keep pakai dia punye tudung tanpa wahu bukak.. Bile nenek dia soh bukak dia kate tak mi.. Pastu tanye nape then dia jawab
" nak cam kak syera .. Diakn pakai tudung dlm umah"
hahahhahaha ... Mahu gelak ak tyme dgr cite tu.. Mmng r wahai adekku sayang. Kenelah akak pakai tudung, klo tak nanti dosa akak jugak nak kene tanggung( lambang ade lelaki ajnabi dlm umah)
hhahahaahahahahaha.. ATUL ATUL.. mmng klako bebeno r bdk nie..
Pnah skali tu, ak tegur r dia( yg pasti secara dplomasi n bleh buat dia fikir) pakai skirt..AK kate mane leh pakai skirt x tutup aurat.. Pastu dia kate alah atul kan kecit lagi..(wah budak nie tanpo kang.. MENJAWAB JE KEJE)
mmng r kecit tapi kene gaktutup aurat wahai puteri...
huhuuhuh
pape pon akak shera harap kamu jadi anak yg solehah k.. Nati dah besar masuk skolah agama tau.huhhhuhuh( dia yg nak masuk.huhuhu)

.......

SALAM ALAYKKKK...

herm ...... hermmm...... hermmmmm...

wah tak tau mahu tolis hape..

kapla berserabot...

terlalu bnyk cite mahu citeeeeee....

tapi nanti2 r.. ptang2 sket ka....

tgk mood kkk

Tuesday, July 6, 2010

Rindu (part 2)

Salam alaikkk=)di hati daku??

Memandangkan post yg lepas cik gadis ayu hanye meletakkan gambar , make kali ini dgn rase hormatnye daku nak menaip dan terus mengetuk papan kekunci ini dgn semangatnye.. huhuhu . Bile tgk gmbr gmbr di bawah , make sile teka
sapakah mereka di hati daku??
hah teruskan meneka
keep gooooingg dude
huhuhuhuhuhuhu
wokeh2 biarkn saje daku memberitahu sapakah mereka..
mereka adlh mentari yg menerangi kehidupan ku sepanjang diri ku bertapa di bumi KUIM... Merekalah yg slalu berada disisi ku dikala susah n senang ( ye ke nie ?? hahaha)
Farhana dan hani ,
  • syira windu saat kite dok gelak2 dalam bilikkk...
  • dok gossip2 orng sane sini( gossip yg baikkan)hahah ade ke gossip yg bahekk..hahahahaha..
  • Windu saat malam bile hani takot mahu titonnn.. Windu gaduh2 manje.... ( u know how da tyme when i xmo ckp)..hahah siyes klakoo...
  • Windu mau tgk cite korea sesame ( sampe tertinggal subuhkan)hahahah..
  • saye windu mahu cucui dapur pastu jerit2 akbat takot ngan cicak..hahaaahah ( itu ana)
  • windu mahu masak sesame tyme nak bukak pose ( samapi x bleh nak on rice cooker i.)
  • windu mahu main kuci n sesame ( padahal takot kucin i ni)
  • windu saat g taraweh sesame ( kite akn suke bile anas jadi imam atas alasan anas bace cepat n tak ngantok) ko orng lain imam, sesame buat mukee.hahahahaha
  • windu mau makan lauk cik pokok ..( makan cam torng kebulur rytee)
  • windu saat SOLAT JEMAAH SESAME( padahal bile soh jadi imam ngelak memanjang)
  • windu mau ngaji sesameeee (pastu gelak2 tyme bace yassin sebab kite bace laju n hani xsempat nak kejar)
  • windu mau comfort each other bile ade yg nanges( sendiri mau tahu yerrr)
  • windu mahu g pasar malam MT n beli macam.. loyke orng tamakkkk...
  • windu mahu kemas2 bilek.. tampal sane sini...
  • windu mahu dok iron baju smbel menghupdate storiiii (well gossip2 lg)
  • windu mahu jogging lambang badan maseng2 dah naekk..( padahal skali jerk joggg)
  • windu mahu jerit2 panggil ERIN N KAK IKA...

sAYE WIND macam2 sampai tak tertulisssssss....=(

n too MANJE,

  • SAYE windu saat mau jerit2 panggel kamuuuu (sedangkn blok kite jaoh tuu.. tak sopan sungguh main jerit2).. Saye jugak miss saat u buatkn manggi tok i.. ( suke sgttt)
  • saye windu saat mahu gossip2 ngan uuu
  • saye windu jugak mahu sambut bufday sesameee...(hengat x kitorng sambut bufday manje)
  • windu mahu mane2 ngan u...
  • miss oll those memryyy

Even i n u tak same bilik, tapi i miss u manje... Misssssss a lotttttt..... Manjeeeeee=).. huhuhuhuhuhu

Itu yg mampu daku coretkn.. Even x seberapa, tapi i nak jugak post kan kat my blog niee.huhuhuhu

tu my dearrr farhana , manje n haniiiiii SYIRA MISS U OLLL SESANGATTTTT.. TAHAP ORNG GILAKKK NIEEEE

Monday, July 5, 2010

RINDUUU {bah 1}

















hanya gambar untk dis parttt
SABAR YEEEEEE=)


















hepi belated bufday n Welcome home bro=)


Bismillah n salam alayk tu evry one..( cam ramai jer yg bace)
Alhamdulillah skunk hati senang gumbira lambang itew budak tahi lalat aka my elder bro sudah slamat sampai dari esir..huhuu .. Alhamdulillah sume wokeh n yg terperanjatnye dia kate bsampai umah kol 6.30 p.m , aleh2 kol 3 lbeh dah sampai.. Hah amek kooo.. Tyme dia sampai helok plak ak ngah bergosiip ngan Mastura sambel makan pisang goreng yg di bawa special oleh mastura.huhu Eh dah lari topik plak...huuh
(sile fokus wahai si GADIS AYU. hah sile r muntah)
Bile tau yg abng nak blek otk dah pikir nak bli kek sebab tak penah sma but bufday dia since dia dok ober c nie. Make sebagai adik yg SOLEHAH (hah sile muntah lagi) ak n adek g SR kat tesco n ble kek.. Sile sedar ye ak g tesco around 7 p.m wokeh, make ape lg jalan bapak laju r tyme tu.. WELL kate solehah, ak mane pnah kuar on dad our..mau kene sumpahan tawuuuuuu...Make bile jalan bapak laju orng keliling pelik wokeh( hah ade ak kesah ngan pandangan korunk yg pasti haku mau shepat).. Plek wei, lg maghrib lg ramai umat kat tesco itu n yg suprise is orng mlayu n da most important is ISLAM.. ( hasyoo cik gadis shumel mmng r mlayu itu islam)
Hah habaikn mereka yg pasti ape yg ak cari jumpe..
pE Lagi ak pon bile dah dpt kek memecut bagai nak rak pulang ke rumah.. tak bese kuar tyme maghrib...
Bile sampai umah , hape lg si bdk tahik lalt ini berkata
" hamboi laju bawak.. kejar ape"
hahahahah padan muke cik gadis shumel.. ak pe lagi senyap jerkk Malas mau ribut k.. tp dlm hati kate, bukannye nye laju mane ponn.. lg pon kaw umah jerkkkkk..huhhhhuh
WAH panjang beno plak berceloteh memalam ini..
pape pon my wish 4 my abng is
* MAY ALLAH BLESS U DUNIA AKHIRAT.
*SUCCSESSSSSSSS IN UR FUTURE
*N DA MOST IMPORTANT THING IS GREAT TO HAVE U AS MY abnggggg.=).
*LUV U ABADAN ABADA.....=)
* MOGA jumpe jodoh yg solehah..
huhuhuhuhuh
UR TRULY MULYYY ADEK TERCHENTAAAAA