Saturday, October 30, 2010

itu r kerja nyeeeee

pejam celik pejam celik kejap beno dah weekendd..
Huwaaaaaaaaaaa huwaaaaaaa huwaaaaaaa
(tetibe plak nak melalak plak budak kecik sorunk nie..Ape kessss!!!!)
Bile dah sampai je ari sabtu n ahad (snang cite weekend) make program kami sekeluarga akan menyerang (lbh sopan adlh memenuhi jemputan ) umah2 orng yg ade wat walimah (makan tyme wokehhhh)... wah bile dah ad orng kawen nie mmng r best coz dpt makan sedap2 n mnu wajib orng kawn adlh ayam masak merahh..Well mase g walimah tadi mmng dr rumah i ckp ngan my mom, (kat umah orng tu nanti akak nak sambar ayam masak merah bebnykk) lapar bebeno perot den..2 SEBAB DR RUMAH MMNG NAK HENTAM LAOK KAT UMAH ORNG KAWEN TU... wEll bile dah niat nak makan lauk ayam masak merah (niat ziarah adelah dlm suku2 hati) maka hasilnya mmng e2 r yg dapat..N yg paleng best adlh bukan sajor ayam masak merah je i dpt makan TATAPI ayam golek black paper wokeh..Wah sodap wehhhh..Mmmng sdp r ak bantai segala macm ayam yg ad kat umah orng tu....
wah blek jerk dr umah orng tu mng muke berseri-seri weyhh...
Senyum jerk memanjang wokehh
(dah mcm orng menang loteri!!! wah mcm pnah main loteri plak minah sorunk niee.Pnampo lelaju kang br tawuuu)..
Yg pasti bile dah sampai je umah , tetibe awan mendung berarak laju weyhhh..
(wah dlm hati dah niat mahu tidoooo karna waktu ini adlh mmng sesuai untuk melelapkn mate)
Tatapi mate plak jahat xmo tidooo..G bukak plak lappie n tros menahep Kat cnieee...
wah mari bg mate rehat karna malam mahu g konsertttt
(wah konsert tak tahan.Cam g konsert rock plak mahu rest cukup2, padahal konsert nasyedd jerkk.hahahahahhahaha)
padahalllllll!!!!!!!!!!!!

Tuesday, October 26, 2010

P 4 PILOTTTTT

wahhhhhhhhhhhh incik Pilottt!!!!!!!!!!!!!!!!!! sgt suke (penyakit gedix2 manjew sedang menyerang diri akak).. Bile sebut jerk pasal pilot or lebih mudah abe2 yg kerjenye membelah awan utk mendapatkn sesuap (bleh ke sesuap,rasenye bersuap2) rezeki bagi menampung hedop mereka n keluarga mereka dikampong. bile sebot pasal pilot confirm dalam pale hotak korunk fikir wah bnyk gile gaji diurang nie( hah jgn x ngaku plak... akak ngaku wokehhh).gile materialistic kowt (lantak r) .
Adlh sgt menipu klo ade incik P depan mate ngorat korunk n korunk akan wut dunnooo jerkk (e2 adlh menolak tuah namenyeee..Padahaallll!!!)..Tapi bg hahkak yg x brape nak cukop ketinggian iman di dada nie , rase nye if ade incik P dpn mate Akak akan mempertimbangkn sebaik mungkin (padahall!!!!!! ade plak diurang nak terpndng kat cik P nie (cik PENDEK)..bNYK OWH risiko kawen mawen ngan diurang nieee adlh sgt bnyk ( padahal dgn orng lain pown bnyk je risiko)...Alamat slalo kene tinggal r (lambang laki slalo terbang jejaohh)..Tapi klo kene tinggal kire wuntung r sbb bile blek confirm laki ko akn bwk blek hadiah best2 (mmng sgt materialistic woittttt)..
Bile tgk incik2 P nie dlm hati berkata (gile machooo kowt diurang nie )Padahal x handsome mane ponnnnnn..Tapi bile terpandng mereka menyarungkan uniform putih , wah yg x handsome pon bleh jadi handsome kowt (padahal gigi x shantek pon)hahahahahahaaha..Gile meroyanbtol weyh mak cik sorunk nieeee.. Tetibe jerk akak rase nak tulis pasal incik Pilot nie, padahal bnyk jerk lagi cerita bleh tulis (sebenanrne malam tadi mimpi akak kawen ngan abng Pilot wokehhh..Siap dia bwk akak jenjalan naik choper wokeh....Yg laki tu adlh ala2 Hans isaacc..Wah kelas gitu)..
Hadoi2 istighfar bebanyk wokehhhh sera woittttt..Ingat Allah sket bile menulis tu...,,Jgn nak ikot sedap tagn menaip jerkkk..Dah r tulis mengarot x abesss..Fokus beb... Bile cite pasal pilot teringat (ala2 mengimbau kesah dahulu kala) ttg ade satu citepebret ak n adek..Well basicly cite tu ttg incik2 pilot r..MMng sgt best even itu adlh cite chena..... FYI bukan ak n adek jerk minat, tatapi abng ak pon minat juaa.Klaka sokmooo..Ak dah x hengat cite ape,tapi gmbr pelakon cite tu adlh gmbr pilot di atas...Mmng shumel btol..one of the caracter nameny adlh Sam... Henagt tak?? (klo xhengat xpe r..Bukkannye masok exam pon)..Wah tyme tgk cite tu r jugak tyme akdok bragan nakkawen nagn Incik Pilot.(kelas nokk..KeCik2 lg perangai gedik2 manje dah menyerang wokehh..sile muntah hijoooo)
p/s: ak mmng gile merepek merapu btolll r malam nieee....buhsan weyyhhhh..Btw any incik P yg single mahu knal ngan .......?hahhahahahha (sile abaikn prangai gedix ayam saye ini) debush debush debushhh (tumbukan hinggap dimuka lambng utk menyedarkn diri)

Monday, October 25, 2010

GO GO kak WENDAAAAAAAA!!!!!


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



pITChaaa n WISH KAT ATA TU ADLH UTK ANDA.....
EVen subjek tu tak de kene mengena tatapi daku nak gak letak kat ats sbb is sgt shumelll MACAM SAYEEEE
(sile terima hakikat bahawa sy mmng shumel n namo muntah hijo..Klo nak muntah skali pon lepas2 nie k)

Kak, wat exam bebaik tau.Bile jawab tu owes bayangkn rupe saye yg kiut miutt nieee.

(buang mase jerk..Baik akak SELAWAT bebanykkk..Kurang2 dipermudahkn jalan.)

Mintak mak akak doa lelebih sket tok anak dare dia yg shumel (padahall!!!!) nie agar mudah dptjawab(gerenty mak akak buat nye..Telebih sudahhh...

bACe n troskan Membaca

(JGN NAK ASEK DOK BUKAK FB JERKK) merah tandenye adlh sgt di ambil kesahh

kak exam is around da simpang wokehhh wokehhh???? Make tinggalkn sebentar dunia Fb ing iniiiii

Klo rerase xbuleh jawab,akak tiru jerk sesape yg ade kat sebelah tu ..Klo orng sebelah xmo bagi, sile hempuk kapla dia kuat2 sambel berkata gile kedekut kowt ko nie..Jawapan ko bukannye hebat mane pownn..Ak saje je nak check samada betol or tidakk. (bleh ka gitu??? confirm kene tendang kuar dr Uni klo wat gitu)

weyyyyy bleh takk???

Bleh tak stop bercerita ttg perasaan (more 2 luv atau lbh tepat perasaan ingin bercouple)????
Bleh tak tlng pertahankan maruah anda sebagai wanita solehah???
Bleh tak elakkan diri dr menjadi perempuan yg mudah dipermainkan hatinya n perasaannya??
Bleh tak jage hubungan suci itew dan biarlah ia di ikat dgn ikatan yg suci dr sisi SYARA' N Undang2??
Bleh tak awak jual mahal (esp bile ade lelaki dok pewit pewit n then mintak no phone)???
Bleh tak letakkan kepercayaan bahawa jodoh itew ade n sampai mase nanti jumper r
Bleh tak u engtakn diri you bahawa u r still mude belia utk tercari- cari n terus mencari pasangan utk bercouple???
Bleh tak fikir bahawa diri awak tu adlh sgt mahal n x mudah nak diperkotak-katikkan???
Bleh tak awak fikir bahawa awak adlh sgt shantek n jodoh tu akan tiba cume kite kene bersabar jerk.....??
Bleh tak awak buat semua tu???

p/s: ntry kali nie adlh sgt beremosi lambng dah venci sgt tgk dia jadi tak keruan bile orng tlk cinta dia.. Hadoiiiiii...

Saturday, October 23, 2010

kisah Semalammm

hey orng di sana...
Hamboi shantek nye bahasa..ape di sana mahu dtng ke kedai di sini...??
di sini dtng nak bli kedai ngan di sana2 sekali...
Hadoi bukan main memalam nie terkeluar dialog P.RAMLEE. Bukannye ape, ni hah tgk tgk cite Tiga Abdulkat umah nie... Tetibe jadi plek plak nape cite2 klasik nie terkeluar kat channel ceria (adlh sgt plek)..Tapi layankan jer memandangkan dah buhsan tahap petala kelapan...
2day was da boriing day wehh. ak dah rase jadi penternak lemak berjaya wokeh... mmndngknsmalamdlm kol 3.3o pagi br sampai umah,make siang harinnya di isi ngan titon wokehhhh..mmng sgt ngantuklambang dok melepak kat klia sampai kol 1 lbeh coz nganto my bro blek ke Mesir terchenta..N its not a big deal 4 me bile tido lambat lambang dah sgt terbesa (hape lagi dok berFBing r) menjadi burung hantu..hahahah Bekerja di malamhari.. n siangnye adlh mase utk tidor..Dasat wehh..
Alhamdulillah my abng dah slamat sampai n slamat kembali ke dunia bljar blekkk (sgt jeles wokeh...)
N smalam jugak adlh mase yg sgt srunuk mencoci mate memandng abng2 owng puteh kat klia (tak terlepas jugak abng2 yg tak brape nak putihh..hahaha..
N da kemuncak of mencoci mate adlh bile abng2 steward (hentah dr airways mane ) lalu lalang depan mate n mereka adlh sgt shumel sambel mempunyai hidung yg terpatuk ..Sgt hepi..Tapi sket pown dok pandang kiri kanan kowt bile berjalan (Wah confirm gegile bangga orng dok pandang2 dorunk nie)..Skaly pandang dah macam ayam serama kowt (gegile mendada kowt jalan.. )klo yg mcm ayam serama adlh pompuan tak pe,ni abe2 steward yg jalan cam ayam serama menang game wokeh....oopssss terlebih sudah...hahahaahaa(melampau sudah akak temvam nie)..
Bile dah dok kat klia tu,make pelbagai ragam manusia jelas kelihatan.. Maseng2 berjaya memainkan watak2 yg di galas..Tidak ketinggalan jugak kpd kami kerana bersama2 menyumbang tenaga dan warna dlm drama yg berlaku dikli (hape aku merepek kerepek ni????)
Yg pasti terlalu bnyk ragam manusia bleh kelihatan kat sane dan tidak terlepas peluang adlh abng aku karna MENINGGALKN PASSPORT NGAN TIKET ATAS BOOT KETE WOKEH...tgh dok2 berbual tetibe kedengaran annousement kat kli SALAM SEJAHTERA (lbeh kurng r) PERHATIAN KPD SAUDARA AIZUDDIN ARIFFIN, ANDA DIKEHENDAKI HADIR KE KAUNTER (ak dah lupe kaunter ape) ..Wah kami tertanya2..APE hal plak nie..Dah r tyme 2 dia M.I.A..sO ABH YG G KAT KAUNTER 2 n SUPRISEEEEEEEEE abh dtng kat kiturunk ngan membawa PASSPORT PLUS TIKET DIA..dASAT KOWTT..
Naseb r orng yg jumpe tu nak gak pulangkn blek itu passport n tiket wokeh (TQ KPD INSAN YG BERHATI MULIA ITEWWW).....Hadoiiii dasat wehhh......KEcoh sekejap wokeh......
Tapi,Alhamdulillah segalanye berjalan lancar....
n NOW DIA DAH SELAMAT SAMPAIIIII(^_^)..
Tapi gile suke dok melepak kat Klia... (hah padahal sukedpt cuci mate dok jeling2 hanget kat abe2 aka pak cik2 pilot yg tak brape nakl howtttt..Tapi gaji howt kowt..hahahahahahah )
Enough enough demukkkk..hahahahhahaa
Till thennn yoooooo

Thursday, October 21, 2010

x tawu nak letak tajuk apeeeee

hepiiiiii hepiiiii hepiiiiiii.....

Alhamdulillah karna Allah maseh lagi utk memberikan ak nikmat untuk merasakan kegumbiraan nie (make segeralah bersyukur wahai cik temvammmmm) .........
Act bukkan nye ape, ari nie adlh coti umum kat mlake nie lambang smalam mlake sambut hari mlake maju (mmnG totally lost bile orng sebut ttng mlake maju.. SAmpai kene sound ngan mak)...
At last dah tawu ape meaning 4 da mlake maju (stelah menerima ceramah free dr bunda terchenta plus terkene semburan pedas tahap cili api berkilo2 dr mak jugakk)..Padan muke ko syera.
Asek ngan cite2 ntah pape sampai hal besar kat negeri sendirik pown x tawu..(ah lantakk. Padahal lagi ramai orng tak tawu..Make tak r ak ketinggaLan sgt.RYTOOOOOO!!!!!) yG AK TAWU bile ade ocation kat mlakenie confirm akan kedengaran ,munyik itu fire works..Then bile terdengar itu munyik fire workss make tros tawu ader occation yg bebesar kat mlake nie..huhuhuh
Patut r sejak 2menjak nie mate ak nie terpandng itu orng memakai baju2 kaler2 hijo.. Kire tema dok sambut mlake maju... (asal diurang heppy sudah)..
(wah totally out ak nye stowy niee)
Act nak cite yg tadi ak g jenjalan ngan mak ke Giant..(wah tu pown nak cite)Lantak r,suke ati raknak citeatau takk..Act mak senanye br FIRST TYME (Bace : pertamakali wokeh) jejakkankaki beliua ke Giant stelah sekian lame giant tu bukak..HHAHAHAHAAHAHAHAHA..
mmng ngadew btol.. Bukan ape,bz semendang.. Tu yg tak pat jejak kaki ke sana.huhuhuhuhuhu
Wah bukan main suke dpt gsane.hahahahhahaa..(klaka r makniee..Shumel btoll)
N yg buat lagi hepi adlh ak dpt bufday gift from my adekkkk..
SYUKRAN JIDDAN cika momok..huhuhuhuhuhuh
suke2... Even i tawu ia adlh ciplak,tapi i suke.,,MMng nak bli tapi tak de mase..hahahhhahahaa
Pape pon nak gak says ALHAMDULILLAH... HUHUU wuw wuttttt

Wednesday, October 20, 2010

Rase smakin hari smakin tidak betah ngan hidup ini (wah ayat tak tahan)..
Bukannye ape, ak dah rase getting bored weyh dok umah ni.Badan Dah macam belon yang dipam-pam dan hanya tinggal mase untuk pecah (scary kowt klo bdn ak nie pecah)....Bukan tak bersyukur,tapi dah rase xtahan weyh dok umah nieee..Nak kuar keje my abh n mak tak bagi plak.. (hadoi dilema sokmo weyhhh)..Make yg ak mampu buat on dis tyme adlh full tyme kerja kat umah aka menyandang tugas2 bibik berjaya (kire praktikal utk mase depan) .cEWAAAHHHHHH!!!!!!!
Tapi kire beruntung jugak r coz still ade gak orng nak dtng umah n ade jugak orng windu-winduan kat diri ak yg shumel lagi lawo (sile muntah hijo bagi yg x bleh trime hakikat ini)..hahahahahahahahaahhaahhaahah
Bile dah dok umah nie, rancngn2 dalam tv adalah berjaya di kemaskini di dalam mindasedar nie.KIre dah bleh hapal segala macam crita-crita kat tv..Tapi buhsan jugak weyhhhhhh bile hari2 dok tgk crite yg same.. wahhhhhhhhhhhhhhhhh ak nak smbng blaja blekkk..Nak hirup udara lain plak..Dah xttahan niee..Nak asah blek otakpalenie ( tu r dolu orng anto blaja g berenti..Padan muka ko syeraaa woittttttt.) gelakkan diri anda sendiri..MMng ngengadewwwwwwwwwww..........

Sunday, October 17, 2010

17 of octoberrrrr

TODAYYYYYYY

IS

MY

BIRTHDAY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





SO


HEPYYYY


BIRTH

DAYYYY


2 MEEEE (^_^)...

ALHAMDULILLAHHHHHH

Monday, October 11, 2010

semngt sukan yg ntah pape ntahhh

well well weell weell..
On this tyme, mate maseh tak leh nak lelap ( bukan karna tidur ptang) tatapi karna semangat yg membuak2 dlm diri utk melihat our malaysian bdminton athlete berjuang di medan perang (eh silap~!!!!!) di gelanggang hijo utk meraih emas.. wu wuttttt..
Ape yg diperhatikan , sepanjang game, they do a gud job.. N ak notice bahawa sepanjang game jugaklah (esp tyme hafiz hashim) mulot akak temvam ni bnyk kuarkn sumpah seranah (hampun vevanyakwahai hafiz hashimmm)..
Dari awal ak dah jangkakan yg permainan beliau adlh same seperti permainan yg lepas.. sgt tak puas hati (wah,mcm ko main..Nak puas hati sgt g ganti tmpt dia)..Mungkin karna dia kefenatan lalu corak game adlh sgt bese2 sajor (wah kalah pengulas sukan) But kire nak jugak ucp alf mabrook jugak sebab masuk gak commonwealth jika nak dibandingkn ngan akak shumel lg vouge niee(dah r tak masuk, pastu vanyak lak mulut)... Tapi jika hafiz lbh bersungguh-sungguh, insyaAllah bleh nye kalahkn budak hengusan hitu (baca: lantak r, bukkanye budak kasap tu faham pong)
N abig hand 4 triple K n Tan B.H coz menang game tadi..Sungguh shumel mereka berdua ...Bermain ngan begitu bersahaja...Sgt srunuk.... N a big hand jugak tok ratu terjun (lompat2 dlm air n bukkannye terjun bangunan) coz meraih gold medal..Wu wuuutt...pHewittttttt..Tahniahhhhhh....(act dah lupe namenyee..If i'm not mistake pandalela kot namenyee....)
N lagi satu, sgt teruja lihat aksi Triple K menukar raketnye di saat game still berlangsung..Sgt power wokeh..Dasat sungguh .....
huhuhuhuhuuhuhu..
Last but not least Congratsssss 2 oll malaysian athlete... (^_^)...
p/s:sepanjang commonwealth nie, n3 terarah kpd sukan..huhuhuhuu

Sunday, October 10, 2010

Bile kami x cited sangatt!!!

video video video video

Memandangkn hari ini adlh hari ahad, make kami bertiga dgn sebulat (perut)eh silap2,dgn sebulat suaratelah merancang huntuk beriadah (lebih kpd makan2 sambel hirup angin x brape nak segar) kat tepi pantai (lbh tepat kat crystal bay)..

Nak di jadikan story, dgn hebatnye ak pon bawak r camera x brape nak canggeh (lambang camera shikai) turun kepadang utk merakamkn detik2 indah (wah hebat gitu..Kalah majlis kawen ABNG PA n KAK LINA..kah kah kah) ak, mastura n myra bersama (well 3 stoogeess. bleh kah???.).. Sesi riadah kami ditemani ngan pisang goreng plus COCONUT SHAKE (yg sudah lame ak nantikan) n wajib ade mineral water bersama.. Tidak dilupakan juga angin yg tak brape nak wangi (berbau hanyir lambang laut kowt) menemani kami ..Even musyuk (ape kami kesah) kami tatap berselera menikmati keenakkan coconut shake yg membasahi n menuruni anak tekak kami..(wah mmng sodap rrr).. Bile dah makanmaka sesi wajib adlh bergambar..Dgn senang hati kuarkn camera..(wah dah ade perasaan nak mengumpul hasel tembakan yg pelbagai)

TATAPII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Apabila dilihat kat bateri hanye tinggal satu bar sajor..Hampa sungguh..Apabila bateri dah tinggal satu bar, make nak r pukul gambar bebnyk..Sedang dok pukul2 tetibe tgn tertekan kat mode recording ..

Dan hasilnyaa dpt disaksikan di atas...

Tragis sungguhhhhh..

Pape hal pon gileenjoy ptng tadi... even sekejap.huahuhauahuahuahua..Next time kite pukul gmbo bebnyk kkkk

Thursday, October 7, 2010

sportssss

yeh yeh yeh....
Sekarang ni bleh dikatakan i'm in love wif sports!!!!!!!!!!..
This is true (padahal suke tgk athlete yg hensome2 nyah). Bile musim2 sukan (commonwealth) ni, make dgn sedia adenya manusia sorang ni akan terpacak dpn channel 801 aka Arena utk menyaksikan athlete2 sukan yg super duper howt..hahahahha.
.Geli tawuuuu bile ade prasaan gitew..Orng tgk sbb nak sokong ngara( sokong thrue tb jrk) ..Kire wokeh pe kire ad gak semangat hingin menonton sukan2 gitw..Kire dah satu pencapaian yg teramat bahek bg diri ini tok nonton sukan2 tau.
Tetibe terasa nak kawan (hahahahahahahha..gelak tak habes) ngan athlete2 yg hebat2 nie.(PADAHAL tawu yg diurang takkan pandang akak gemuk montok ni) .
.Ade akak ksah nyah..
Sikit tak kesah..
Slagi mampu akak suke, maka akak akan suke..
KIre nikmati ape yg Allah bagi dgn sebaiknya..(kire dlm mode BERSYUkuR 2 aLLAH COZ GIVE ME THIS FELLIN)...

Lantak r ap orng nak cakap, yg pasti akak suka ahlete2 yg howt2 nie.hahahah(espcly track cyclist) kire brangan nak dpt zauj yg mcm azizulhasni awang blh????? Gile kamaruk mok cik sorang ni...

enough!!! enough!! enough!!!
From being da kemaruk gurl wokeh..
Sile kembalikan diri anda ke alam reality dudee..
Wokeh smalam ak n adik just loike orng gilak tgk athlete mesia (lumbe beskal keirin) iaitu azizul n josiah berentap n de nd of th game azizul was DQ atas aduan yg dilakukn olh pemain nz.
Wah kire mmng xdop rezeki lah ye abng ganu ..InsyaALLAH REzeki anda di tempat lain.( wah mcm dia bc plak ini blog)
Well, sbg rakyat yg cintakan sukan (padahal cintak athlete yg howt2) mari kit doakan agar kejayaan mengiringi mereka.Ape yg penting ( nowt kerjasama) kite ( athlete r)
BERUSAHA sebaik mungkin n jgn lupe BERDOA agar segalaanya di permudahkan Allah n tawakal kpd Allah..InsyaALLAH kjayaan mengiringi anda sume..

last but not least (saye nak kawan ngan athlete) MAN JADDA WA JADA 2 oll athlete mesia....

Monday, October 4, 2010

october owh octoberrrr

pejam celik pejam celik dah tiga hari october memunculkan dirinya tanpa sebarang perasaan segan bin silu.. Bile dah sedar akan kemunculan si october, make ia membawa beribu dan pelbagai perngertian dlm diri ini.(cewah ayat nak bunge cinte lestari nampak) back tu da stowiiii..
Tadi dgn senang hati (tande br pas makan lawuk yg sodap) bukak r muke buku (facebook) dan mate nie hamper tersosol keluar ap melihat kat cik aina punye post (yg lbeh kurang berbentukbegini : salam takziah kpd abng pa aka muzafar atas pemergian ayah terchenta) lbh kurang gitu r bunyi nye.. Innalillah hi wa inna ila hira ji uuunn... Takziah gakak ucpkan kat apo aka muzafar atas kembalinya ayah terchenta menghadap Ilahii..Moga rohnye dicucuri rahmat..AL-FATIHAH..
K k kembali ke cerita lain.... habes sudah cerita di atas dan bermulanya cerita di bawahhh..
Smalam alhamdulillah kenduri kendara yg ak n fam buat kat umah berjalan lancar.. Dis tyme punye kenduri ada a little bit diffrnt ngn taon2 lps karna ade selawat2 yg best..Selawat2 ini tlah dibawakn oleh plajar2 tahfiz dr padang temu..Mmng srunuk habes r.. Kelu lidah melihat mereka..yg penting sejuk mate memandang gadis2 ayu bertudung dan berhubah hitam itu..( gmbr akn di upload kat fb) insyaAllah..Seperti biase biledah kenduri,make kene laksanakan progrm mengemas rumah ..Yg pasti progrm ini aldh sgt meletihkan.. dan progrm nie nak tak nak kene laksanakan sebaik mungkin karna klo tak buat, make rumah akan bersepah dan akan berbau busuk ( cam bau umah orng kawen yg lamannye bertepek2 telur kuning)..hahaha
Standard r.Kate umah kenduri..Make bau bauan tidk ketinggalan.Make saat ini diperlukan segala mcm perfume..(tapi bukan perfume manusia r).. yg sunuknye MLM b4 kenduri, ak n adek ( offically ak r) tlah membunuh cicak dgn memutuskan ekornya terlebih dahulu..Mmng bising gileumah on that tyme dgn sore kami berdua sehinggakn abh mai ke bilek ak karna ingin mengetahui keadaan yg sebenar.. Wah bayangkn kekecohan yg berlaku..Abh soh let it the cicakgojer..Wah ak sgt tak puas hati...Ak mengerjakannya sampai mati..Mmng puas hati sungguh r dpt bunuh membunuh si cicak yg jahat niee.hhuhuhuhuh.... lepas bunuh rase sungguh aman skali.... Danhati agak gumbira tanda umah berjaya di kemaskannn..Alhamdulillah.. Tapi telinge ak bagai di terdengar-dengar panggilan dr bakul baju sane.. ( owh cik baju2 rupenye) tanda baju2 sudah memanggil utk dilipat... Sbar ye wahai baju2..Akan daku laksanakan tugassan itew..( maklum r,bibik berjaya)hua hua huahua....
make ape lagi bibik nak masuk kerja dolu.....sebelum masuk office bibik mahu ucpkn zillion syukran 2 oll people yg maitu my house n 2 akak2 den yg membantu mengemas umah... syukran jiddannnn..
tooddddleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesss