Sunday, November 28, 2010

.......

Rasa cam x bergune jerk diri niee!!!!!!!!!!!!!!!
p/s: Mood skarunk adlh sgt ter umbang ambing cam kapal kene pukulombak yg amat kuat r... Hadoiiiiiiiiii

Saturday, November 13, 2010

Stars of Da showw... Alf mabrook Kakak!!!

video

Tahniahhhhh!!!!

CongRatezzzz!!!

Alfu Mabroookkk!!!!

2 NADHRATUL DINIEYAHH!!!

Wu wu wuttttt... Wah dah convo sudah adek manis iniii...

Pejam celik pejam celik dah nak masuk standard 1 sudah..

Wah x lame lagi dah sambung study medic kat mesir (itu yg dia nak..wanna become a doctor katanyee..)....... Pagi tadi kitorunk (me,mak,adek ,mak kiah, k.ida n her family ) pergi ke seri negeri coz attend atulnye convocation kat sane (WAH KALAH AKAK NYAHHH!!!).. Mmng best coz tgkglagat kekanak kat sane..Bile dah namenye tadika nye ceremony,of course ramainye kanak-kanak bergulik berlari kesana ke mari..Takleh nak marah r..Kate tadika, make telatah kanak-kanak yg pelbagai terserlah kat sane (rase nak shepuk jerk bebudak yg buat bising)..Punye r akak menahan telinge menadah bebudak menjerit, melalak n sebagainye lambang sgt sabar ngan kanak-kanak..Padahal)..

..Orng nak fokus tgk bebudak atas stage, bleh plak budak sebelah ak dok menyanyi (melalak dgn ayat pelat) nak rebutkan video camera bapak dia..Wah penampo kang..Sampai mak ak kate (eh budak pelat nie..Sebuk nak menyanyi plak kat sebelah nieee)..Wakakakaakkakaka..Sampai makak pon turut terdistracted ngan budak sblah nie, mmng annoy wokeh.. Sebok gile ngan video cam bapak dia.. Bapak eh nak record dia lorat nak nyok nyok nyok (nak tgk r tu)...Layankan jerk perangai anak ko tu yerk pok cikkk...Naseb baik orng sebelah ak nie kuar awal, make x r bising sgt n kitorunk become hepy menonton kat bawah...

The hepy tyme is bile kakak aka nadhratul present kat depan.. Wah super duper x cited wokeh.. Mmng tahap cam munyet r ak kat bawahh.( sebenarnye agak cover perangai tu...)..wAH BESH KOT tgk diurang berbahasa arab..Wah jeles jels..Even diurang gune simple words,tapi diurang dlver ngan bgs wokeh... (owhh batnun) itu antara ayatnyee.....

n Bile dok nakamek scroll tymetu perangai munyet liar melanda kami..Dok jerot jerit panggel nadhratul atas pentas..HAHAHAHAAHAHAH..Dah tak peduli ngan orng sekelilingasal dpt capture pitchaa sudahhhhh!!!..........

N bile sume dah selesai, kitorunk balikn give atul bunge (tyme bawak bunge orng sekeliling dok pandang pandang jeling jeling wokeh)..Hape hengat nakwat show tan sri s.m.salim n ct ka??? HAPE Hengat budak tadika takleh nak dapat bunge tyme convo ka??? Just nak wat dourang feel special.. Si bagi r bunge..n Nadhratulhepi dpt bunge wokeh...HUHUHUHUHU.. DAPAT wat orng hepykan dpt pahale..huhuhhuhu..

n yg penting dis tuesday atul ade pertandingan nasyid..Jom jom jom g TGKKK....

Wednesday, November 10, 2010

cube try testt

aloop alooopp aloopppp

Tuesday, November 9, 2010

tag tag tag

salam aleikkkk bro n sis (bajet ade plak orng nak dok lepakking kat ini blog plak)

APE-APE HAL pon nakbagi tawu kar sluruh orng kampung bahawasanyee I'VE BENN TAG BY FANA MAHFODZZZZZZ (bajet jerkk...Kene tag pon nak kecohhhh.. Padahalorng lain dah selalu beno melakukan aktiviti tag menge tag nie...Kire cam penguin dpt bunge r nie hepinye )
Apa dahhhhh ,ade ke penguin dapat bunge . Terowkgilebahasa ko (sape r yg ajo B.M dulu nie)..Ha ha ha tgk ,nak salahkn cekgu plak...sudah sudahhh..Tugas anda adlh utkmenyelesaikan hadiah yg di berikn oleh budak tecit fana nieeee.. wookeh dooke fana oitttt.... Hakak dahready nak bukak pekung di dada niee... (muke dah blushng gileeee)..Apakah motif anda utk blushng..Sgt x pahammmm...

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you( cewahhhhh)
1) Merupakan anak istimewa dalam rumah (hah mule r nak pikir ak shashat r tu.Asal istimewa jerk nak kaitkn ngan shashat eh... Nanti dulu bg ak habes taippp).. Menjadi special adlh karna dlm umah nie i sorang jerk yg pakai braces.. (Lambang gg tunggang langgang n bukannye SYERA JONGANG WOKEHHHH
2) Adlh akan menjadi sgt macho apabile berhadapan ngan lipas (well ak merupakan hero tyme kat asrama dulu wokehhh) dan akan menjadi pemalu apabila di suakan kucing depan mateee...
3) Akan menjadi seperti orng separuh gile (atau lbh ilmiah separuh waras) bile orng mengejar ak dr belakang sambel membuat bunyi yg annoying such as (hah kejar dia ,kejar dia) dan saat itew ak akan menjerit-jerit wokeh..( ak x tawu nape akjadi seram bile orng wat ak gitu)
4) Rajin memasak (atau lbh tepat rajen cube resepi baru) dan akhirnye masakan itew akan mengeyangkn perot muncitt MR.DUSTBIN (Wokeh ape..Kire ade gak yg sudi nakmerasa..PADAHAL)
5) Berazam nak blaja masaksambal goreng mak kiah..Tapi until now dok blaja makan jerkk..Masaknye idakkkkk (itewlah sayeee)
6) Nie mmng keje gile tyme skulah dulu coz g gatal masuk nasyid n end of da day ak yg kene kerah jadi solo.. Sumpah mmng ak malu nak engat episode tu..Dah r tyme nyanyi bleh plak semput..Bayangkn r mmng memalukan dir sendirrrii (Bile pikir blek syera mmng TOTALLY SEWEL R)..N again dlm umur 21 thn nie ak stilldi kerah jadi solo (secara paksaan wokehhh..Kire nak jage ati auntie2N AKHIRNYE AK memalukn diri sendirii) Hadooooiii syeraaa wut've u done gurlll!!!!!!!!
7) Menjadi cemas apabile melihat matahri dah naik (padahal br kol8 a.m ) n baju dalam mesin tak di gantung kat ampaian lagi (kire ak x suke sidai baju lelambatttt))..hahahahahahahah..Muntah hijo ngan kadar segeraaaa..
8) well dlm diam dulu penah jadi best student tyme spm dlm subjek sains (A1 kowtt)Bukan nak bangge tapi just wanna share even sains bese jerk..Bukaannye fizikor kimia kowt..Make bangge r akan diri anda wahai syera)
9) sedang berasap pale hutak saye nie karna nak penuhkn mende alah nieeee... sabar ehhhh....mnyk mende nak tulis tapi gile berat jari nieee
10) Menyimpan angan-angan nak dok MIGRATE KE MAKKAHHHH (wah dahcam chinta cenduri plak)...Tapi siyes ,ak mmng rase nak migrate jerk ke sana (any one yg nak hambek ak n bwk ak dok sane????) ridicolous ryteee??? Hnetah r, tapi mmng rase nak migrate je ke sane..... HADOIIIIII..bRANGAN X KENE BAYAR WOKEHHHH....
11) AK penah dok maki hamun (tapi siyes yg sopan r ..Takkan nak maki kaw kaw plakkk) akak custom kat BANGKOK coz diurang sowh buang sambal goreng...MMng hangen satu badan r..Abng haku bukan main berharap lg nak makan sambal goreng , bile sampai jerk kat cutom ngek ngok tu bleh plak dia sowh buang..Wah mmng hampeh punye olang..Sabar je r...
12) the best ever mende yg penah ak tempuh adlh ter x cident ngan trela tyme nak kuar sempang..MEmang cuak r tyme tu..Dah r hujan kowttttt n kene lah kepit ngan trela panjang n besar..Tyme tu siap lagi ade hati nak dok kejar trela tu..Bukan main lagi brani ak tyme tu..Padahal mmng salah ak kowtttt..hadoiiii Naseb baik tak kojol aktyme tu.. Alhamdulillah Allah maseh sayunk kat ak n sahabat ak farhana n hani yg ade tyme tu..UNtill now ak ade sikit fobia bile jalan2 n terselisih ngan trela-trela niee..mmng hands -off r....Siap dok elak-elakbadan bile slisih ngan trela..Padahal xde mende pon...
13) bile dok cite pasal Uni ak ade cite best bile ak mencatat sejarah memasuki Uni hanye sekadar 2 minggu n segala yuran sudah dibayar tyme tu..N feeling tyme kat Uni adlh mcm g melancong n bile masuk kelas mmng bowink gile lambang mende yg diurang ngah blaja adlh mende yg kami tlah blaja tyme kat kolej dahulu... MMng totally out r tyem tu sehinggakn membawa diri kuar daru Uni..... mmng mengecewakan mak abah betol r ak nieeeee..Sile tampo diri anda lelajuuuuu..DUSH DUSHHH
15) ENGAT tak telenovela La Usurpadora??? hah ak sanggup ponteng skulah agame semata-mata nak nengok cite nie..Mmng x snunuh tapi itulah yg ak penah lakukan wokehhhh..
16) suke sgt bace RADHA sehinggakn novel tu dah nak lunyai wokehhh..
17) Akan melarikan diri bile terjumpe rakan-rakan from primary skulll..Ya thats ryte karna ak malu r nak jumpe korunk lambang korunk adlh insan-insan berjaya n akadlh insan kerdilll.. Lagi pown tyme primary dulu ak bukanlh dalam kategori hot stuff n bile jumpe bebudak primary ak wat du no jerkk.Bukannye diurang kenal ak pon..
18) dah mule suke nag wokeh..Kekadang rasedah mcm makcik-mak cik... Bukan ape ak nag mende yg mmng btol r..Yg mane x sedap dek mate ak pandng mule r mulut nie mengeluarkn peluru berpandu sambel jerit2...Lantak r
19) berangan nak bukak nursery atau tadika yg bleh provide gud services 4 muslimm kids... MMNG teringin wohh...Kire hari-hari dok beranagn je tawuu..DAH jadi aprt of my hobi beragan nieeeee..Hade ak kesah?? Berangan takperlu bayarrr..
20 ) yeawww yeawww yeawww almost done bebbbbbb =)
21) minat akan maher zain n menjadi minat terhadap juri chef dlm Master chef (means yg butak itew)karna muke dia n maher zain lbh kurang jerkkk ..Hadoiiii dah helang idea nieeee
22) PLKN ???yes ak penah join plkn kat kota tinggi n penah menjadi kuwos wokeh.... MMng sgt suke r..Mane tak asek bersenam jerk kerja...N dlmplkn ak penah wat kerja gile n bile pikir blek u're such a ............... . mmng biul r...Malu tawu bile pikir blekkkkk...
23) penah bagi abng jpj lolipop tyme ujian ngan diurang lambang tyme tu dah nazar klo lulus mmng nak bagi..So nak tak nak dgn muke tebalak pown bagi wokehh...hahahhahahaah...Lawak weyhhhhh..Yg x tahan abng JPJ tu dah r muke garang tak hengat tapibile ak bg lolipop bukanmain sweet lagi senyummm..Sumpahhhhmmng segan tawu....Tapi dah nazar,...Kene r tunaikan..hahahahahah ..wink winkkkk..
24) suke sgt kat egg tart wokeh..aDE sesape nak belanje egg tart kat ak..MMG suke sesangatttt..Rase x terkata bile dapat makan egg tart tuuuu..hadoiiii.......
25) wahhh hepi hepi hepi..AKhirnyaaa dah sampai ke penghujunggg....... Nak say sorry kat sume atas salah silap yg pnah ak lakukan...Harpmaaf sume eh (maklum r raye haji nak tibe..Make bermaaf-maaffanlah anda) Pesanan dr pihak penajaa.hahuhuhuuhu
p/s: mmg fening r...... tersengguk- sengguk sambel menaip wokeh..Macho sgt aksi yg ak lakukan itew..hahahahhahaha

hupdate blog

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
SEKIAN TERIMA KASEH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
P/S: bleh ke camtu ???? klo xleh nak gak di bolehkannnnn..Newayyy syukran jiddan 2 MEM FATHIYYAH coz dok ade mase n melapangkn mase barang sebentar menapak ke blog nie..
=)

Sunday, November 7, 2010

Happy birthday Manjaaaaaa

(Gambar adlh main sebat saje yg ade didlm lappie lmbng gmbr bnyk kat dlm pndrv..Sowi je)
Just wanna wish a happy Birthday 2 my sohbi Manje shumel (ya u owes shumelll....)..
Welcome ke alam 21 tahun (lambang dah SESUAI SGT UTKMENDIRIKAN MASJID BERTINGKAT-TINGKAT)...
Moga dgn peningkatan usia ini akan bertambah segala amalan kebaikan (insyaAllah,marilah kite sume ke arah itu)
Ukhwah fillah abadan abada (amin ya rabbbb)
Kurangkn tahap kemerajukkan anda (tapi klo ngan bakalzauj siletingkatkn tahap kemerajukkan anda.Lambang mahu lebih kaseh sayang dr dia)hahahahahahha
Nanti nak dirikan masjid tingkat-tingkat jgn lupe jemput kami nie tok jadi buruh kasar...
we love u jeje..
muax muaxxxx

Friday, November 5, 2010

Story di bawah..
















Thursday, November 4, 2010

itu dia

wo wo wooooooo..I'm back yooooo..
Wah start2 dah nakmule merapu ..Salam hentah ke mana wo wo yang menjadi permulaan..Mmnh sgt x senunuh bagi anak dara sopan nie (Wah perasaan geli geli geli mattt mule menunjukkan belang.) Hade akak kesah yoo..huhuhuuhuhuh ..meh betolkan sket format nye...
ASSALAMUALAIKUM W.B.T kepada sume....
(baru bleh jadi calon isteri kpd imam2 mude)..
teeeeeeeeeeeeeeeeeetttttttt..
Ape kes nie????????????
Bile bg salam sket jerk bleh tros plak jadi calon isteri imam mude plak....Nampak sgt r perangai x senonoh syera shumel dah mule kuar...Wyh bangun bangunnn..Nite stillll young doo...
Jgn nak merepek terlalu banyak..huhuhuhu
Act nak dok post ttng crite crite yg ak dok layan sepanjang ak diberikan coti khas nie
(padahal nampak sgt nak isi mase yg di buang begitu sAJE...)
Nak wat cam ne orng bagi blaja kat UNi pandai sgt kuar..Konon2 nak cepat wat masterr..Piraaahhhhhhhhhh..
Tgk2 mase bnyk jerk terbuang...huhuhuhuhu..sadis sungguh wokeh..
Tak pe2, insyaAllah ade hikmah yg menanti di sebalik sume tu
(senanye dah nampak sket2 hikmah tu)..huhuhu
Nak berjaya bukanye senang...Make kene r korbankn ape yg patut..huhuhhuhu
Wah dah jawohsgt melancong nie.... k k k, sepanjang dok kat umah nie ade r beberapa crita chenta (Wah kelasgitew) yg ak dok wajib akan terpaku di depan kaca televisen ..Bukan hape, saje jerk nak bagi semangat kat pembikin cerita cerita ini,..Jika tiada saye,sape lagi nak tgk cite depakan.???huhuhuhuhu(padahal noksss)
Antara yg menjadi kegilaan mak adelah cerita
CSI NEW YORK
CSI MIAMI
TARA (the amazing rase asia)
ANTM (Amrc next top mdl)
BNTP ( Brtn next top mdl)
N
N
N
N
N
chinta
(TEtibe tersesat cite mlayu)hhuhuhuhu
mELAYAN CRITE2 NIE MEMBUATKN HATI GUMBIRA nyg pasti akan solat maghrib kol 7.30lamabng dok melayan cerita chinta (confirm-confirm kene reject dr menjadi calon isteri imam mude)hahahahahahhahahaha....
Antara crite-crite yg berjaya membuatkn ak menjerit di tgh malam (sambel menuntun r) adlh rncng TARA..wELL AK jadi semangat lambang ade ETHAN N KHAIRIE.(korunk ade)hahahahahhaahaahahhha..Semangt tros jadi bile tgk dorunk dlm tu..Hopefully diurng dpt jadi top3 r....
N ak akn jadi berdebar-debar tyme tgk cite2 CSI ni..Bukan debar ape debar tgk HERO2 yg Gojes2 tahap meleleh enzim amilesss (bleh ka kawan2...langsung tak kene)..
Tyme tgk csi adlh tyme melupakan seketika calon2 suami imam mude..hahahahah
(sile muntah hijo dengan kadar segera wokehhhh)
Dan akan mempunyai felling yg berada pada tahap terkawal (lambng dah tawu jalan cerita ) bile nengok chinta( akdah hagak iman mesti kawen dua punyee..Dasar lelakiii )hahahahahahah
Dah tawu x cintakn saadah nape g kawen...G je r kawen ngan chinta tu.. Nie dah kire mempermainkn Saadah tawu..Bile saadah dah berjaya bawak chinta kejalan yglurus tros jerknak fellling lelebih plak..SEPAK lelaju baru tawuu (wah emo nak lbehhhhh)huhuhuhuhuh
Kire cerita cerita tersebut akan menjadikn ak terpaku di depan tb sambel lipat baju (hah antara ciri2 calon isteri imam mude kembali)..huhuhuhuhu

Wednesday, November 3, 2010

mood yg pelbagaiii

situasi skarang adlh
melawan mate tok tidur
(kire nak tidur tatapi gagahkn jugak utk x tidur : Motif adlh sgt tak tahu knape)
kaw perut
(btol ke perot??? hentahhhhh..Ape2 je r)
terasa ngilu n pilu..
( tahan2, Allah ngah nak hapus dosa kering n basah yg berbakul-bakul tu)
idea melambak-lambak tok menulis
(padahal hentah ape -ape ayat hentah yg minah sorunk nie dok karunk......Merapu jerk lebih)
Tapi malas x terkata.......
Rase nak menangis tapi ayer mate dah xmampu nak menitik lagi
(wah takungan air mate ko dah rosak ke shera oit.....)
Tetibe je nak menangis pulak..Apekah motif anda wahai si demukkkkk
SAYE NAK MASUKKKKK THE BIGGEST LOSSERRRRR..wAH sonok dpt kuwus badan nieee (kuwus yg sehat wokehhhh)
Bile dah takde arah tujuan utk menulis, make hasilnya adlh sgt INDAHHHH
(Padahal nokssss)

Monday, November 1, 2010

Couple atau bahek jual mahal jerkkkk???

wah tajok ntry nak dasat ryte ??
Ade ak kesah?? sikit pon xkesah wokeh.....
Tapi siyes klo tetitbe ade orng tanye soklan cepu gangse itu kat anda , apakah yg bakal di jawabkn???? Klo i, jawapan yg akan diberikan adlh ATAU.. Kire maseh berada dlm skema jawapan lagi tawu.... evnthough itu bukanlah jawapan yang mantap, tetapi i ttp jugak nak pilih atau sebagai jawapan (wey sile yakin sket buleh tak ngan jawapan anda..)
Sabar sabar wahai pembaca semua (wah ade plak orng nak dok membaca aknye blog nie kannn..SS x tawu plak)...

wokeh wokeh si penulis cerita akan kembali kpd tajok asal ntryyy...
Jika diberikan kpd daku couple n jual mahal, daku lebih rela atau lebih cenderung utk memilih JUAL MAHAL (karna diriku begitu berharga beb.hahahhahahaahhaha)..First of all daku memilih jual mahal karna mungkin merasakan diri ini lebih selesa n terdorong utk Jual mahal dalam perkara-perkara sebegini.....
Second , daku mmng belom cokop umur utk berada dlm lingkungan couple2 ini (lambang hati mmng belum bersedia utk memberikan satu komitmen yg besar terhadap luv tingyy iniii)..Bukan itu sahaja, jual mahal adlh perkara yg terbaik ingin ak pilih karna ak nak kawen terus jerk..Namo couple2 (bleh ka???Miang weyyyhhhh)..
Bile ak katekan utk menjual mahal, ini bukan maksud ak gegile menci kat orng yg bercouple (padahal)..Couple adlh hak korunkkkkk wokehhhh..Ak tak de r terok sgt pandng orng yg couple2 nie, tapi lbh manes bg orng yg couple2 nie sekadar bersahabat atau terus jerk hanto pinangan.Bile dah dipinang si jantung pisang (eh silap, si jantung hati)make hubungan yg di bina tu lebih terarah n ade panduan...Panduannye adlh utk bina baitul muslim..Make hubungan itu insyaAllah dilindungi Allah......
Ak memandang sgtlah serong ke atas manusia-manusia yg nak bercouple adlh utk bersuka suki..Itu mmng ak hangen r... Wah sesedap hati nak memain. Bile ADE tujuan nak bersuka suki utk bercouple bg ak kat situ dah nampak sgt direject tok di buat laki tawu... bUKAN APE, BILE KITE BERTUJUAN utk bersuke suki, make ade r orng lain dok suke atas niat korunk tu... Nak tawu sape yg suke ???? teka sile teka ......
Hah jawapannye adlh setan wokeh... Setan adlh makhluk yg mmng super duper hepi bile orng ade niat gini..From dis dia akan hasut pelbagai mende tok korunk buat..ake utk mengelakkan mende nie berlaku make baiklah korunk jual mahal jerk..Tak salah pown jual mahal...
AcT mende yg mahal nie r sebenarnye blbh ramai orng suke (maklum r barang baik ..wakakakakakaka)..
Macam hand beg ..Bebudak kecik pon dah pandai nak yg jenama LV..sket main mahal lagiiii.Yg cikai2 sebelah mate jer diberikan pandangan.....
Ecare konklusinye baiklah anda menjua mahal sket karna xrugi mane klo jual mahalll...

p/s :ape hentah ak merepek kat ats nie... ikut sedap tgn jerk naikppp