Tuesday, April 28, 2009

diBlakang Nama..

Bismillah n salam alaik...

Her dah lepas sudah paper akidah.. dan yg pling mengujakan utk ak bercrita adalah mengenai nama akau sendiri..
B4 dad nak cite sket pasalpaper akidah. Papehalnak wish a lot of syukran kat ustaz coz bagi kitorang sooklan yg agak mencabar minda dan soklan ygkitorang x sangka kuar pun bleh kuar..
tIME AK NGAH KHISYUK DOK NAK JAWAB TETIBE TERBACE SOKLAN NI "adakah hati seorang muslimin akan menjadi gelap jika beliau kerap menghantar sms berbentuk seks seperti MUAHH ???..
pAda saat ak membaca soklan tu, ak dah tergelak yg agak kuat sampaikan sahabat2 di sebelah bersama pensyarah yg menjaga menoleh ke arahku sambil menampilkan muka yg agak pelik akibat kebisingan yg ak lakukan tanpa sedar..,..
Soklan yg ustaz bg itu mmng mencabar dan x expect pon akan keluar......
Hah berbalik pade tujuan asaladalah nak cerita bahawa ak baru tersedar bahawa namaku iaitu SYAIRAH adalah agak famuuzzz jugak krane tanpa kusangka-sangka ada gak Golongan yg mengambil nama ku sebagai nama golongan mereka.. walaupun hampir2 sajor namaku ngan namagolongan itu, tatapi hatiku amat gumbira atleast ada gak nama akudlm sejarah.. Klo korang nak tahu nama golongan yg ak maksudkan adalah GOLONGAN ASYA'IRAH dimana golongan ne adalah mengamalakan metod pergabungan al-quran, as-sunnah n logik akal..
Alhamdulillah bile aku blajar , make aku mendapat ilmu baru tentang golongang itu..
Pada entry yg akan datang akan ku kupas lebih lanhjut ttng golongan ASYA'IRAH..
mAKE SILE BERSABAR..

4 comments:

...diary hani... said...

salam syair.. huhu, disebabkan namamu jua ku ingat itu erti la..hahahaa

syairah ariffin said...

WKSLM GURINDAMM PANTUN SELOKA HANI..
daku sgt tersentuha atas ingatan itu..
hey u noe wut, i ngah tgk intan..
sgt chumelll

adeqMANJER said...

salam...wah bangga la sahabat ku...
xsabar nk baca crita selanjutnya...hu3

syairah ariffin said...

wkslm adeqq..
namo bangga2 nanti bleh jatuh riak.hahahah
make sile terapkan kesabaran yg tinggiii dalam menanti yg sanagt berharga dari syira