Wednesday, May 20, 2009

GRRRRRRR( MOOD GERAM)

Bismillah n Salam alaik....
Marah , geram, nyampah, buweeekkk n so onperasaan yg bersarang dalam hati nie.. Ye memeang aku ngah hangin skang nie ngan keadaan pada pagi tadi tapi samapai skang prasaan hangintu masih bersarang. Aku x kan hangin klo benda tu x buat hangin aku naek tinggi. Kire kejadian pagi tadi mmng wat ak bebetol hangin.. AK taip niepon dlm keadaan menghentak hentak kekunci nie...... MEMANG AMAT GERAM.,.....
STOWY NYEW CAM NIE........
Hari nie adlh hari rabu n pade hari nie cik wan n cik din bersama ataok terchenta beserta bibik terchenta datang umah ak coz nak sattlekn medical check up n imigresen nye hal tok maid atok.pastu pepagi ( xde pagi sgt dlm kol 1o ) aku,mak, cik wan n kak win ( atoks maid) g r klinik kat peringgit poin. (klo nak lbeh jelas kedudukan klinik nie adlh yg depan umah ustaz RAHIM ) tok wat FOMEMA. As usual bile dah sampai klinik kitorang pon masok r dlm klinik tu. Ak tengok klinik tu lampu dia buka satu jer kire x brape nak terang. Masok2 jer tetibe MISS HIGH TUNE a.k.a akak yg kat kaunter tu dok tanye( dgn nada yg tinggi beserta arrogant gilew)
"akak, akak wat pew kat sini.nak jumpe sape? doc takde " miss high tune
"nak jumpe doktor. lagi pon mmng dah janji ngan orng yg uruskn maid tu nak tunggu kat sini"my mum said
" ye lah doc takde . dia accidentn bla bla bla bla"miss high tune said
Bile ak dgr jerk dia ckp cam nengking2 ak pon blah r coz xnak wat onar kat situ... Bile ak kuar, mak, cik wan n kak win pon kuar r coz mmng xtahan ngan layanan yg diberikan. Bile kitorang kuar baru kitorangprasan yg klinik 2 act closed dan yg jd masalah nyew nape r Miss high tune tu x lock klinik tu dr dlm n x turunkn bidai. kire kitorang masuk melulu tu yg sebabkn dia nak memarah. Memang slh kitorang coz xtgk bebetol n yg jadi masalahnyew awat akak tu x bleh nak cakap bebaik. MEMANG XDE BAHASA LANGSUNG LAYAN COSTUMER.
Ak x tau cam ne klinik tu bleh hire orng cam tu kerja. Memang langsong xsesuai kerja kat situ.Patotnya MISS HIGH TUNE TU KERJA JADI WARDEN PENJARA JERK. BARU SESUAI NGAN PERSONALITI DIA. Pastu dlm mase 2 minit kitorang tunggu kat luar klinik tu , akak ieda (orng yg uruskn appointment) dtng n dia slaw talk ngan MISS HIGH TUNE then br urusan jln cam bese.
Pastu dia suruh r isi urine kak win dlm botol n ask her gtoilet n cara dia beri arahan adlh cam suruh pesalah jenayah berat beratur amek makanan. Memang meninggi jerk nada nyew.Tu sebab ak panggil MISS HIGH TUNE. Mmng langsung xde budi bicara eh salah budi bahasa langsung lyn costumer. Dan yg pleng sedig MISS HIGH TUNE adlh orng MELAYU N ISLAM.
kEManakah hilang budi bahasa anda. yG lebih sedih nyew amoi yg kerja sesame ngan dia adlh lebih berbudi bahasa. Dlm dok wat2 keje, tetibe ak dgr MISS HIGH TUNE CKP NGN PENUH KESOPANAN BESERTA KESUSILAAN.
HAH!!!! Bleh plak ko lelembot hengatkn dah x bleh dah nak berlembot. Memula ak HUSNUZON gak ngan MHT( MISS HOGH TUNE) ,TP BILElelame tu jd geram plak. melampau2 sungguh btol MHT nie..
Act ak bukkanye nak beburukkan MHT, cume ak kurang enak r n x selesabile dia treat costumer dia cam tu. Dia kerja makan gaji, jgn sebabkn cara layanan diacam tu menyebabkan klinik tu hancor....
al harap r sesangat MHT dpt ubah cara di layan costumer lebih2 lg sesame pompuan. Bukan ape, ak tgk dia lyn ade pak cik tu wokeh jer. hisy su'uzon plak aku nie.
huhuhuhuhu
sBLOM AK Blek, ak ckp smbil angkat punggong tanpa pndng muke dia .ak ckp "MOGA ALLAH MERAHMATI DIRI AKAK"
Ak x tau dia dengar atau tak Tu nasib r.
aGAINZZZZ, aak hrp dia dpt r tukar cara kayanan dia kpd costumer agr orng yg datang x bertambah saket bile dpt layanan ISTIMEWA dr dia..

2 comments:

Amin Baek said...

hurm..klinik peringgit ke??tak penah p sana lg..haha.nant cuti ,aku p a ..haha

syairah ariffin said...

hah sile2 r pegy tok dptkn treatment dr MHT 2.
GILE cun r MHT 2.huhuhuhu