Tuesday, November 9, 2010

tag tag tag

salam aleikkkk bro n sis (bajet ade plak orng nak dok lepakking kat ini blog plak)

APE-APE HAL pon nakbagi tawu kar sluruh orng kampung bahawasanyee I'VE BENN TAG BY FANA MAHFODZZZZZZ (bajet jerkk...Kene tag pon nak kecohhhh.. Padahalorng lain dah selalu beno melakukan aktiviti tag menge tag nie...Kire cam penguin dpt bunge r nie hepinye )
Apa dahhhhh ,ade ke penguin dapat bunge . Terowkgilebahasa ko (sape r yg ajo B.M dulu nie)..Ha ha ha tgk ,nak salahkn cekgu plak...sudah sudahhh..Tugas anda adlh utkmenyelesaikan hadiah yg di berikn oleh budak tecit fana nieeee.. wookeh dooke fana oitttt.... Hakak dahready nak bukak pekung di dada niee... (muke dah blushng gileeee)..Apakah motif anda utk blushng..Sgt x pahammmm...

Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you( cewahhhhh)
1) Merupakan anak istimewa dalam rumah (hah mule r nak pikir ak shashat r tu.Asal istimewa jerk nak kaitkn ngan shashat eh... Nanti dulu bg ak habes taippp).. Menjadi special adlh karna dlm umah nie i sorang jerk yg pakai braces.. (Lambang gg tunggang langgang n bukannye SYERA JONGANG WOKEHHHH
2) Adlh akan menjadi sgt macho apabile berhadapan ngan lipas (well ak merupakan hero tyme kat asrama dulu wokehhh) dan akan menjadi pemalu apabila di suakan kucing depan mateee...
3) Akan menjadi seperti orng separuh gile (atau lbh ilmiah separuh waras) bile orng mengejar ak dr belakang sambel membuat bunyi yg annoying such as (hah kejar dia ,kejar dia) dan saat itew ak akan menjerit-jerit wokeh..( ak x tawu nape akjadi seram bile orng wat ak gitu)
4) Rajin memasak (atau lbh tepat rajen cube resepi baru) dan akhirnye masakan itew akan mengeyangkn perot muncitt MR.DUSTBIN (Wokeh ape..Kire ade gak yg sudi nakmerasa..PADAHAL)
5) Berazam nak blaja masaksambal goreng mak kiah..Tapi until now dok blaja makan jerkk..Masaknye idakkkkk (itewlah sayeee)
6) Nie mmng keje gile tyme skulah dulu coz g gatal masuk nasyid n end of da day ak yg kene kerah jadi solo.. Sumpah mmng ak malu nak engat episode tu..Dah r tyme nyanyi bleh plak semput..Bayangkn r mmng memalukan dir sendirrrii (Bile pikir blek syera mmng TOTALLY SEWEL R)..N again dlm umur 21 thn nie ak stilldi kerah jadi solo (secara paksaan wokehhh..Kire nak jage ati auntie2N AKHIRNYE AK memalukn diri sendirii) Hadooooiii syeraaa wut've u done gurlll!!!!!!!!
7) Menjadi cemas apabile melihat matahri dah naik (padahal br kol8 a.m ) n baju dalam mesin tak di gantung kat ampaian lagi (kire ak x suke sidai baju lelambatttt))..hahahahahahahah..Muntah hijo ngan kadar segeraaaa..
8) well dlm diam dulu penah jadi best student tyme spm dlm subjek sains (A1 kowtt)Bukan nak bangge tapi just wanna share even sains bese jerk..Bukaannye fizikor kimia kowt..Make bangge r akan diri anda wahai syera)
9) sedang berasap pale hutak saye nie karna nak penuhkn mende alah nieeee... sabar ehhhh....mnyk mende nak tulis tapi gile berat jari nieee
10) Menyimpan angan-angan nak dok MIGRATE KE MAKKAHHHH (wah dahcam chinta cenduri plak)...Tapi siyes ,ak mmng rase nak migrate jerk ke sana (any one yg nak hambek ak n bwk ak dok sane????) ridicolous ryteee??? Hnetah r, tapi mmng rase nak migrate je ke sane..... HADOIIIIII..bRANGAN X KENE BAYAR WOKEHHHH....
11) AK penah dok maki hamun (tapi siyes yg sopan r ..Takkan nak maki kaw kaw plakkk) akak custom kat BANGKOK coz diurang sowh buang sambal goreng...MMng hangen satu badan r..Abng haku bukan main berharap lg nak makan sambal goreng , bile sampai jerk kat cutom ngek ngok tu bleh plak dia sowh buang..Wah mmng hampeh punye olang..Sabar je r...
12) the best ever mende yg penah ak tempuh adlh ter x cident ngan trela tyme nak kuar sempang..MEmang cuak r tyme tu..Dah r hujan kowttttt n kene lah kepit ngan trela panjang n besar..Tyme tu siap lagi ade hati nak dok kejar trela tu..Bukan main lagi brani ak tyme tu..Padahal mmng salah ak kowtttt..hadoiiii Naseb baik tak kojol aktyme tu.. Alhamdulillah Allah maseh sayunk kat ak n sahabat ak farhana n hani yg ade tyme tu..UNtill now ak ade sikit fobia bile jalan2 n terselisih ngan trela-trela niee..mmng hands -off r....Siap dok elak-elakbadan bile slisih ngan trela..Padahal xde mende pon...
13) bile dok cite pasal Uni ak ade cite best bile ak mencatat sejarah memasuki Uni hanye sekadar 2 minggu n segala yuran sudah dibayar tyme tu..N feeling tyme kat Uni adlh mcm g melancong n bile masuk kelas mmng bowink gile lambang mende yg diurang ngah blaja adlh mende yg kami tlah blaja tyme kat kolej dahulu... MMng totally out r tyem tu sehinggakn membawa diri kuar daru Uni..... mmng mengecewakan mak abah betol r ak nieeeee..Sile tampo diri anda lelajuuuuu..DUSH DUSHHH
15) ENGAT tak telenovela La Usurpadora??? hah ak sanggup ponteng skulah agame semata-mata nak nengok cite nie..Mmng x snunuh tapi itulah yg ak penah lakukan wokehhhh..
16) suke sgt bace RADHA sehinggakn novel tu dah nak lunyai wokehhh..
17) Akan melarikan diri bile terjumpe rakan-rakan from primary skulll..Ya thats ryte karna ak malu r nak jumpe korunk lambang korunk adlh insan-insan berjaya n akadlh insan kerdilll.. Lagi pown tyme primary dulu ak bukanlh dalam kategori hot stuff n bile jumpe bebudak primary ak wat du no jerkk.Bukannye diurang kenal ak pon..
18) dah mule suke nag wokeh..Kekadang rasedah mcm makcik-mak cik... Bukan ape ak nag mende yg mmng btol r..Yg mane x sedap dek mate ak pandng mule r mulut nie mengeluarkn peluru berpandu sambel jerit2...Lantak r
19) berangan nak bukak nursery atau tadika yg bleh provide gud services 4 muslimm kids... MMNG teringin wohh...Kire hari-hari dok beranagn je tawuu..DAH jadi aprt of my hobi beragan nieeeee..Hade ak kesah?? Berangan takperlu bayarrr..
20 ) yeawww yeawww yeawww almost done bebbbbbb =)
21) minat akan maher zain n menjadi minat terhadap juri chef dlm Master chef (means yg butak itew)karna muke dia n maher zain lbh kurang jerkkk ..Hadoiiii dah helang idea nieeee
22) PLKN ???yes ak penah join plkn kat kota tinggi n penah menjadi kuwos wokeh.... MMng sgt suke r..Mane tak asek bersenam jerk kerja...N dlmplkn ak penah wat kerja gile n bile pikir blek u're such a ............... . mmng biul r...Malu tawu bile pikir blekkkkk...
23) penah bagi abng jpj lolipop tyme ujian ngan diurang lambang tyme tu dah nazar klo lulus mmng nak bagi..So nak tak nak dgn muke tebalak pown bagi wokehh...hahahhahahaah...Lawak weyhhhhh..Yg x tahan abng JPJ tu dah r muke garang tak hengat tapibile ak bg lolipop bukanmain sweet lagi senyummm..Sumpahhhhmmng segan tawu....Tapi dah nazar,...Kene r tunaikan..hahahahahah ..wink winkkkk..
24) suke sgt kat egg tart wokeh..aDE sesape nak belanje egg tart kat ak..MMG suke sesangatttt..Rase x terkata bile dapat makan egg tart tuuuu..hadoiiii.......
25) wahhh hepi hepi hepi..AKhirnyaaa dah sampai ke penghujunggg....... Nak say sorry kat sume atas salah silap yg pnah ak lakukan...Harpmaaf sume eh (maklum r raye haji nak tibe..Make bermaaf-maaffanlah anda) Pesanan dr pihak penajaa.hahuhuhuuhu
p/s: mmg fening r...... tersengguk- sengguk sambel menaip wokeh..Macho sgt aksi yg ak lakukan itew..hahahahhahaha

2 comments:

::fana:: said...

kakak!! saya suka eggtart juga.
belanja la saya!!

SyAiRaH aRIsA said...

fana fana fana.... huhuhu
nanti kite jumpe kite blanje sesame kite egg tar wokeh..huhuhuhuhu